Claudius-Riverdale

Vem är egentligen Claudius i Riverdale? Allt vi vet hittills

I de senaste två avsnitten av Riverdale har vi fått träffa Cliffords tvillingbror Claudius. Men vem är han egentligen? Här är allt vi vet just nu.

Dramat fortsätter i Riverdale och i avsnitt 15 fick nog alla en chock när de trodde att Clifford återvänt från dem döda. Istället visade det sig vara Claudius, Cliffords tvillingbror.

Vi har tidigare aldrig hört talas om den här tvillingbrodern vilket inte Cheryl heller hade. Dock verkade Cheryls mamma Penelope och hennes farmor inte vara så chockade över att se honom.

Claudius berättar därefter för Cheryl att när han och Clifford var små så var tanken att Claudius skulle ta över familjeföretaget. På deras 14-årsdag ska Clifford ha berättat för Claudius att det finns en förbannelse som innebär att en Blossom-tvilling alltid dör och oftast på grund av den andra tvillingen.

Läs mer: Galna Riverdale-teorin: Claudius dödade Jason

Clifford ska då också ha sagt att han inte skulle skada Claudius om han lämnade stan vilket han gjorde och kom inte tillbaka förrän Clifford var död.

Det finns flera frågetecken när det kommer till Claudius. Clifford dog för ett ganska bra tag sedan. Varför dyker han upp nu? Vad är hans plan med Penelope? Hur kommer det sig att Penelope verkar känna honom när hon aldrig kan ha träffat honom innan? Varför har Claudius på sig Cliffords pyjamas? Hur kan Claudius känna till The Lodges och vilja hämnas på dem?

Det finns många frågor och många tror att Claudius egentligen är Clifford, med tanke på pyjamasen skulle det in vara helt omöjligt. Känns konstigt att bära en död mans pyjamas.

Kanske har Clifford fejkat sitt mord och låtsas vara en tvillingbror som inte finns eller så kanske det var Claudius som dog och inte Clifford.

Det vi vet är att Claudius/Clifford har kommit tillbaka av en anledning och han planerar något med Penelope.

Läs mer:
Det kan finnas ett nytt kärlekspar i Riverdale – här är bildbeviset
Vem är Chic i Riverdale egentligen? Fem galna teorier
Exklusivt: 14 snygga bilder på skådespelarna i Riverdale

Foto: The CW