Vem är Bishara Morad i Melodifestivalen 2019?

Vem är Bishara? Allt om talangen i Melodifestivalen 2019

Vem är Bishara i årets mello? Frida listar allt om nya artisten.

Bishara Morad är högaktuell i årets melodifestival. Och till skillnad mot de flesta andra deltagarna är han helt ny i musikbranschen. Det är inte bara första gången han deltar i mellon – det är hans första gång på scenen över huvudtaget!

Bishara har startnummer 5 i deltävling 4. Bidraget heter: ”On My Own”. Låtskrivare: Markus Sepehrmanesh, Benjamin Ingrosso, Robert Habolin.

https://www.instagram.com/p/Bsi_VdmlDER/

Vem är Bishara Morad?

Bishara föddes 2003 och är alltså 16 år. Han kom till Sverige som sexåring från krigets Syrien och familjen kom till Linköping, där han fortfarande bor. För ett år sen postade Bishara en video på Instagram där han sjunger i skolans matsal och resten är historia. Sångklippen på insta har blivit en stor succé och idag har han över sju miljoner visningar och över 100 000 följare!

– Jag lade upp covers på Instagram, blev upptäckt och så hamnade jag här. Det är helt sjukt, säger han i en intervju med Aftonbladet.

I SVT:S melloblogg får artisterna lista sina största konkurrenter. På den frågan svarade ”Anton Hagman, han slog ut Loreen i Andra chansen, och nu är han med i min deltävling.”

I bloggen avslöjar han också sitt favoritbidrag: Benjamin Ingrosso – ”Dance You Off” (2018).

Och vad har Bishara för relation till Benjamin Ingrosso?

Det kanske inte är så konstigt att Bishara listar Benjamin som favorit. För Benjamin Ingrossos namn har nämnts i samband med denna artist i andra sammanhang. Det har att göra med att Benjamin är en av låtskrivarna bakom Bisharas bidrag. Dessutom delar Bishara och Benjamin samma skivbolag, Ten Music Group.

Vad har Laila Bagge med Bishara att göra?

Laila Bagge var faktiskt den som upptäckte Bishara och är hans manager.

– Det är verkligen ett stöd att ha Laila. Att hon orkade kontakta mig och orkade bry sig och tog mig till ett riktigt bra skivbolag. Det är magiskt, berättade Bishara i samma intervju.

Första  gången på scen

Det är första gången Bishara står på en scen som sagt, och på hans instagramkonto hälsar han ”Första gången på scen och repar! Hoppas jag har ert stöd på lördag för jag kommer verkligen behöva det”.

I SVT:s melloblogg säger dock festivalgeneralen Christer Björkman själv att akten kommer vara riktigt bra.

https://www.instagram.com/p/BuKE4F5lFOn/

 

Aktuell med nya albumet Home

Bishara har också hunnit med att släppa två singlar