Masked Singer

Världskändisar som har varit med i Masked Singer – här avslöjas de

Masked Singer Sverige gör just nu braksuccé på TV4 men visste du att programmet finns i massa andra länder också? Här är 11 världskändisar som varit med i internationella versioner.
1:19

Efter reklamen: Det här är Masked Singer

(1:19)

Det galna tv-formatet där stjärnor uppträder inkognito inför en kändispanel har tagit tittarna med storm. Masked Singer startade i Sydkorea och finns idag i ett 40-tal länder världen över. Iklädda spektakulära dräkter har en rad superkända personer deltagit. Här är 11 av de mest häpnadsväckande avslöjanden bakom masken.

Catilyn Jenner som fågel fenix

Keeping Up With The Kardashians-stjärnan Catilyn Jenner deltog våren 2021 i säsong 5 av den amerikanska versionen. För People har hon förklarat att hon ville uppträda i en könsneutral dräkt och att det kändes viktigt att visa att det också kan gömma sig en transperson bakom masken. När fågel fenix huvud åkte av jublade publiken!

Jordyn Woods som kängru

En annan KUWTK-stjärna som deltagit är Jordyn Woods, före detta bästis med Kylie Jenner. Hennes ledtrådar i programmet handlade mycket om hur hon fått kämpa i motvind efter den uppmärksammade otrohetsskandalen med Khloé Kardashians baby daddy Tristan Thompson. Efter att masken åkt av har influencern/modellen berättat i en intervju med People att hon har ett album på väg.

Bella Thorne som svan

Bella Thorne slog igenom som Cece Jones i Disney-serien Shake it up och sedan dess har hon landat roller i filmer som Famous in love och Midnight Sun. Hon har även släppt en EP och startat ett eget sminkmärke. Att den före detta barnstjärnan är en multi-talang blev tydligt under medverkan i Masked Singer.

Sarah Palin som nallebjörn

Bakom den rosa och turkosa nalledräkten gömde sig i säsong 3 av den amerikanska versionen en rappande republikansk ex-guvenör. Sarah Palin gick loss med 90-tals hiten Baby got back av Sir Mix-a-lot och det var… en upplevelse.

Kelly Osbourne som nyckelpiga

Det har gått över 15 år sedan Kelly Osbourne släppte musik men rösten är intakt. När hon uppträde som nyckelpiga i Masked Singer USA gissade panelen på namn som Lindsay Lohan, Jamie Lynn Spears och Paris Jackson. Vid hennes reveal tappade alla i studion och tv-soffan hakan.

Rumer Willis som lejon

Den äldsta dottern till megakända ex-makarna Demi Moore och Bruce Willis har haft en rad filmroller, uppträtt i Broadway-musikalen Chicago och dansat sig till segern i Dancing with the Stars. Det var vid närmare eftertanke kanske därför inte HELT otippat att hon även skulle dyka och wow:a alla i Masked Singer.

La Toya Jackson som ailien

”I min familj är anonymitet en totalt främmande koncept. Med den här masken på är rollerna omvända, jag kan se er men ni kan inte se mig. För första gången någonsin får världen höra min röst på mina villkor”, förklarade den mystiska utomjordingen i sin ledtråd. Det skulle visa sig vara Michael Jacksons lillasyrra, fotomodellen La Toya. Om hon kan sjunga lika bra som sin framlidne brorsa? Nja.

Ricky Lake som korp

Åh alla rostmackor vi käkat efter skolan i barndomen, tittandes på The Rickie Lake Show. Vad visste vi på den tiden om att talkshow-värden en dag skulle dyka upp som en sjungandes svart korp?

Nick Carter som krokodil

Backstreet Boys-stjärnan Nick Carter kämpade hårt med att förställa sin röst i i låtar som It's My Life och Toxic, men äkta fans kunde snart genomskåda pojkbands-stjärnans stämma och moves.

Mel B som sjöhäst

Scary Spice deltog i den brittiska versionen och visst var det klurigt att lista ut vem som dolde sig bakom sjöhästens mask. När huvuden åkte av sa hon själv att det varit en utmaning att försöka dölja hennes karaktäristiska röst.

Michelle Williams som fjäril

Destiny’s Child-stjärnan Michelle Williams deltog i amerikanska versionen och ägde scenen i sin metalskimrade fjärilsdräkt.

Foto: TT, Youtube, Fox

Relaterade artiklar

Här är alla karaktärer i Masked Singer – Gissa kändisen bakom masken

Så gick Rihanna inkognito på demonstrationen i New York i helgen!