Bottle cap challenge

Vad är ”The Bottle Cap Challenge”? Här är allt du behöver veta

Har du sett videoklipp där kändisar sparkar av flasklock? Här är allt du behöver veta om sommarens virala challenge!

Ellie Goulding, Norlie & KKV, Hailey Bieber, Justin Bieber och Mariah Carey är några av de kändisar som utmanats på The Bottle Cap Challenge där man skruvar loss ett flasklock med en spark.

Det var Taekwondo-fightern Farabi Davletchin som började med utmaningen. Därefter plockade MMA-stjärnan, Max Holloway, upp det och spred klippet på sociala medier. Sedan dess har kändisvärlden hakat på challengen som nu blivit viral.

Här ser vi Justin Bieber delta i utmaningen:

I sin tur utmanade han Hailey Bieber att göra samma sak. Men hennes klipp var snäppet coolare, eller hur?

Artisten Mariah Carey tog steget längre efter att ha lyckats få loss flasklocket utan att ens snudda vid det!

Ellie Goulding tog också utmaningen till en helt ny nivå då hon i texten till videon uppmanar sina fans att sluta använda plastflaskor. Go Ellie!

Så gör du en egen Bottle Cap Challenge

Precis som de flesta virala utmaningar så är det inte mycket som behövs för att delta i The Bottle Cap Challenge. Det enda du behöver är en flaska (helst tom), ett lock, en kamera och en kompis som kan både hålla i flaskan och filma dig samtidigt. Se till att locket är löst fastskruvat och filma i slow-motion. Målet är alltså att skruva lös korken med en spark – utan att röra vid flaskan. Men tänk på att vara försiktig om du använder dig av en glasflaska. Lycka till!

Läs mer:

Alla pratar om Invisible Box Challenge – så gör du

Se kändisarnas bästa bilder under #10yearchallenge

Marcus & Martinus utmanas i en music challenge