vad-ar-mannequin-challenge

Vad är mannequin challenge? Här är svaret!

Just nu flödar sociala medier av videos med hashtaggen mannequin challenge. Men vad är det egentligen? FRIDA har svaret!

I sociala medier sprids det just nu massa videos på folk som står helt still samtidigt som en låt spelas. De gör en så kallad mannequin challenge. Det har tidigare gjorts liknande utmaningar, som exempelvis ice bucket challenge och harlem shake.

Vad är det? Utmaningen går ut på att du mitt i en rörelse ska stanna upp och så helt still, precis som en provdocka. Samtidigt filmar någon dig och en låt spelas. Låten som de flesta använt är Black Beatles by hip-hop duo Rae Sremmurd . Men du får välja vilken låt du vill!

Varför gör folk det? För att det är kul! Det finns egentligen inte direkt anledning till att alla gör de utan det är mest en rolig grej!

Hur började det? Utmaningen började i Florida när en Twitter-användare laddade upp en video på sex ungdomar som stod helt still. Han la då till hashtaggen #manequinchallenge, och sen dess har fler och fler gjort det! Dock stavade personen manequin fel, det ska stavas med två nn. Det finns därför två olika hashtags!

Hur gör jag en mannequin challenge? Det enda du behöver göra är att välja en låt och ha någon som filmar. Därefter sätter du igång låten och väljer en pose, därefter ska du stå helt stilla medan låten spelas. Hur länge? Det avgör du själv! Glöm inte hashtagga din video med #manequinchallenge eller #mannequinchallenge.

Har några kändisar gjort den? Ja flera idrottare och idrottslag har gjort den. Senaste att göra den här utmaningen är Beyoncé, Kelly Rowland och Michelle Williams, som la upp sin video på Instagram! Något som antagligen kommer göra att fler kändisar hänger på!

Läs mer:
Nu kan du fira nyår med Justin Bieber – men det kostar
OMG! Snart kan du titta på Netflix utan internet
Se alla bilder från MTV EMA 2016