Griffins-och-Gargoyles-riverdale

Vad är Gryphons and Gargoyles? Allt vi vet om spelet i Riverdale

I det tredje avsnittet av Riverdale säsong 3 fick vi veta mer om spelet Gryphons and Gargoyles, men vad är det egentligen? Vi reder ut! Välkommen till Riverdale Recap.

Spoilervarning! Har du inte sett avsnitt 3 av Riverdale säsong 3 borde du inte fortsätta läsa.

Efter bara tre avsnitt av Riverdale säsong 3 har redan två personer dött och massor av andra saker hänt. Det är tydligt att huvudfokus i säsong 3 definitivt kommer vara spelet Griffins & Gargoyles samt The Gargoyle king. Så låt oss gå igenom vad vi faktiskt vet om spelet!

Vad är Gryphons and Gargoyles i Riverdale?

Det är ett spel som Dilton, Ben och Ethel har spelat. I spelet är de olika karaktärer. De utgår sedan från en regelbok som säger vad de ska göra och vad som kan hända. Karaktärerna ställs inför olika val som kan sluta på olika sätt och i värsta fall att spelarna dör.

Varför spelar de Gryphons and Gargoyles i Riverdale?

Spelet verkar styras av The Gargoyle king som får ungdomarna att spela och på så sätt styr deras liv. Varför de spelar spelet är dock oklart. Det verkar som att The Gargoyle King vill styra alla unga i Riverdale eftersom själva ”spelboken” skickats ut till alla i skolan.

Är Gryphons and Gargoyles ett riktigt spel?

I Riverdale är det ett riktigt spel men i verkligheten existerar det inte. Spelet är inspirerat av det riktiga spelet Dungeons and Dragons, som är ett rollspels-spel. De spelar det bland annat i tv-serien Stranger Things.

Vad har de blåa läpparna med spelet att göra?

När Jughead hittade Ben och Dilton i skogen hade de blå läppar och när föräldrarna pratade om spelet så nämnde de också blå läppar. I avsnitt tre fick vi se att Jughead fick dricka

Vad vet föräldrarna i Riverdale om Gryphons and Gargoyles?

I avsnitt tre blev det tydligt att föräldrarna vet mycket om det här spelet och har spelat det själva. Riverdale-skaparen Roberto Aguirre-Sacasa har tidigare berättat för Entertainment weekly att föräldrarna har spelat det här spelet när de var unga och att liknande mord skedde då.

Avsnitt fyra kommer att vara ett throwback-avsnitt där vi kommer att få följa föräldrarna när de var unga och faktiskt spelade det här spelet. Så då kommer vi att få veta exakt vad som hände.

Vem är The Gargoyle King?

Det är ingen tvekan om att det är någon som får ungdomarna att spela det här spelet och att det styrs av The Gargoyle king. Den stora frågan är bara vem det är?

Det logiska skulle vara att det hade med Farmen att göra då de precis dykt upp i stan, men det är Riverdale vi pratar om, det är för lätt. Istället ska vi nog fokusera på att det här hände för många år sedan när föräldrarna var unga och nu har det kommit tillbaka, varför nu? Det kan vara så att Ben och Dilton råkat hitta spelet nu, men det känns för lätt. Istället är det någon annan som kommit tillbaka till Riverdale nu.

Varför vände sig Dilton till Jughead för hjälp? Vad ville han säga och varför gick han till honom? Frågorna är många och svaren få.

Läs mer:
Första bilderna på när barnen spelar sina föräldrar i Riverdale
Allt vi vet om sekten i Riverdale säsong 3
Hemliga kopplingen mellan Riverdale och To All The Boys I’ve Loved Before

Foto: Netflix