Nu kan du se världsattraktioner online.

Upplev världen från din soffa – 11 attraktioner du kan besöka online

Att behöva stanna inomhus på grund av coronapandemin är inte det roligaste. Trots det går det ändå att uppleva otroligt mycket hemifrån. Här är elva världsattraktioner som går att ta del av online!

Coronapandemin gör att vi får begränsa oss en hel del i vardagen – från att inte gå på tillställningar och sportevenemang till att resa och se världsattraktioner. Som tur är finns det faktiskt en hel del du kan uppleva hemifrån. Visste du till exempel att du kan uppleva Galapagosöarna online eller ta en häpnadsväckande virtuell tur runt Kinesiska muren?

Här är elva världsattraktioner du kan njuta av direkt från din soffa!

Louvren, Paris

Louvren är det största nationalmuseet i Frankrike och det mest besökta museet i världen. På museets hemsida kan du ta virtuella rundturer av tre olika utställningar just nu.

Metropolitan Museum of Art, New York

Metropolitan Museum of Art, The Met, är ett av världens största och mest betydelsefulla konstmuseer och är beläget vid Central Park på Manhattan i New York. Här kan du se 26 olika onlineutställningar från det berömda museet.

Van Gogh-museet, Amsterdam

Van Gogh-museet är ett museum i Amsterdam där du kan titta på verk av den nederländske konstnären Vincent van Gogh. Museet har den största samlingen Van Gogh-målningar i världen. Du kan utforska museet med hjälp av en virtuell tur, och se en rad kända verk från konstnären.

Vatikanmuseerna, Vatikanstaten

Vatikanmuseerna är ett museikomplex i Vatikanstaten. Vatikanmuseerna hyser en omfattande samling målningar, skulpturer och gobelänger. Även Sixtinska kapellet och rummen Stanze di Raffaello är en del av museikomplexet. Här kan du ta flera virtuella rundturer.

Buckingham Palace, London

Du kanske inte kan åka till London just nu men absolut besöka Buckingham Palace ändå. Här kan du nämligen ta en virtuell tur runt drottning Elizabeth officiella residens.

Galapagosöarna, Ecuador

Galapagosöarna är en ögrupp, som hör till Ecuador och som omfattar 18 större öar och cirka 100 mindre öar. Här kan du välja bland flera videoturer där du kan uppleva öarnas rika djurliv och kultur genom National Geographic Expeditions.

Stora barriärrevet, Australien

Stora barriärrevet är världens största system av korallrev. Det består av över 2 900 individuella rev, och 900 öar. Med hjälp av den brittiska zoologen och programledaren David Attenborough kan du, nästan i alla fall, simma genom det stora barriärrevet.

Kinesiska muren, Kina

Kinesiska muren är jordens längsta byggnadsverk och också en av världens mest besökta turistattraktioner. Sedan 1987 är kinesiska muren listad av Unesco som världsarv, och här kan du uppleva några av dess mest besökta delar.

Vita huset, Washington

Nu behöver du inte heller åka ända till Washington, USA, för att uppleva Vita huset. På Google Arts and Culture kan du nämligen ta en rad virtuella rundturer och kika in flera av presidentens rum.

Operahus världen över

På OperaVision kan du njuta av operaföreställningar från flera världsberömda operahus världen över. Bland annat Kungliga Operan i Stockholm, italienska Teatro dell’Opera di Roma i Rom och tjeckiska Nationalteatern i Prag.

Foto: TT

LÄS MER:

Demi Lovatos kroppspepp i coronakrisen

Då är Riverdale tillbaka efter corona-avbrottet

Återföreningen av Vänner skjuts upp på grund av corona