De bästa tv-serierna att sträcktitta på under jullovet

De bästa tv-serierna att sträcktitta på under jullovet

Jullovet är perfekt för serietittande och vissa serier passar bättre än andra att sträcktitta på. FRIDA listar sju tv-serier som har tillräckligt många avsnitt för att hålla dig sysselsatt långt in på lovet (och även efter det slutat).

1. Game of thrones

Serien som fått miljoner av människor att vänta på nästa avsnitt och nästa säsong som om deras liv hängde på det. Med ständigt nya cliffhangers, chockerande händelser och nya överraskningar är GOT som upplagd för att sträcktitta på. Se till att du har mycket tid över eftersom serien har 67 avsnitt ute.

2. Breaking bad

Breaking bad är serien som ständigt håller dig alert och sugen på att se mer. Precis när du tror att du vet vad som ska hända svänger historien helt. Vartenda ett av seriens 62 avsnitt kommer hålla dina nerver på helspänn.

3. Dexter

Kriminalserien med en twist där huvudkaraktären är en seriemördare med goda avsikter. Serien är genialisk och du sitter avsnitt efter avsnitt och blir galen på att du hejar på en egentligen ganska galen seriemördare. Det finns 96 avsnitt som alla är fyllda av lika delar blod och spänning.

4. Lost

När serien hade premiär på tv var det inte en enda person som inte ville att nästa avsnitt skulle komma så snart som möjligt. Spänningen var total, frågorna många och svaren få. Totalt sex säsonger finns ute och vi föreslår att du börjar bocka av avsnitt ett av 118 redan nu.

5. One tree hill

Om tonåringarna i Tree hill, med olika uppväxt och bakgrund som går i samma skola. Nathan och Lucas har samma pappa men olika mammor och är automatiskt fiender från uppväxten. Blanda in kärlek, vänskap, spänning och sport så har du en riktig feel good-serie på nio säsonger och 188 avsnitt att ta dig igenom.

6. 90210

Följ med ett gäng rika tonåringar i stadsdelen Beverly Hill i Los Angeles. High school-drama på hög nivå som innehåller alla ingredienser vi älskar: kärlek, vänskap, svek, att hitta sig själv och att växa upp. Det bästa av allt? Den har fem säsonger!

7. Greys anatomy

Sjukhusserien där knäppa olycksfall, triangeldraman och bråk håller serien vid liv avsnitt efter avsnitt. Med säsong 14 igång just nu finns det mycket att ta igen om du inte följt serien tidigare. Varning för blod, brutna ben och många fler sjuka skador.

8. Riverdale

Just nu finns det två hela säsonger av Riverdale på Netflix som du kan sträcktitta på! Häng med till staden Riverdale där det hela tiden händer mystiska saker och du får följa ungdomarna som bor där.

9. Pretty little liars

För dig som vill spendera hela dagen med att bara titta på en och samma serie så borde du välja Pretty little liars. Det finns sju säsonger och serien är fylld av spänning, drama och romantik.


Läs mer:
Netflix nya funktion gör det enklare att sträckkolla serier
Åtta saker du kan göra för att de sista månaderna under 2017 blir årets bästa
10 sexigaste scenerna ur dina favoritserier

Av: Ellinor Lindholm

Foto: IBL