Trailern till nya Lejonkungen är här – och den är fantastisk

En ny kung är född! Nu har Disney äntligen släppt den första trailern till remaken, som har premiär den 17 juli nästa år.

Ingen kan väl ha missat att Disney satsar stor på nyinspelningar av gamla klassiker. Bara under nästa år kommer remakes på såväl Aladdin som Dumbo och nu kan vi lägga till ytterligare en produktion på den listan.

Den 17 juli 2019 har nämligen Lejonkungen premiär, en film som direkt blev en succé när den utkom 1994. Nu har Disney släppt den allra första trailern och såklart har man valt ut en riktigt klassisk scen ur barndomsfavoriten.

I det nya klippet får vi se en nyfödd Simba visas upp på Lejonklippan inför hela sitt rike, en scen som verkligen etsade sig fast hos oss som barn.

Förväntningarna på filmen är skyhöga och det med all rätt, för rollistan är faktiskt något utöver det vanliga. Huvudrollen innehas av rapparen och skådespelaren Donald Glover (Childish Gambino) och vid sin sida som Nala har han artisten Beyoncé.

Regi står Jon Favreau för, som även regisserat nyversionen av Djungelboken (2016).

– Det är verkligen en regissörs dröm att få jobba med ett sådant talangfullt team som detta och återuppliva denna klassiska historia, sa han i ett pressmeddelande tidigare i år.

Se trailern till Disneys nya version av Lejonkungen:

Minns du den gamla klassikern?

Läs mer:

Netflix släpper ny – och mörkare – version av Djungelboken

Här är första trailern till den nya versionen av Aladdin

Snart har nya Mary Poppins premiär – se trailern här