Hur tjänar man pengar på Instagram 2018? De vet de här kändisarna!

Här är kändisarna som tjänar mest pengar på Instagram

Att tjäna stora pengar på Instagram är inte så svårt. Inte om du heter Beyonce i alla fall!

Hur tjänar man pengar på Instagram? Genom att samarbeta med annonsörer såklart. Några som är riktigt vassa på det är kändisar med stora konton. Har man miljoner följare så är det rätt självklart att annonsörerna och betalar bra. Flera miljoner kronor faktiskt!

Läs också: Bli vår nya instastjärna – FRIDAS systersajt Baaam söker nya influencers!

När analysföretaget Hopper HQ listade de bäst betalda instastjärnorna var det flera stora kvinnliga stjärnor i toppen. Här är de fem största:

 

Kylie Jenner

https://www.instagram.com/p/BnpmbDeF6P0/?hl=sv&taken-by=kyliejenner

Första platsen ägs just nu av den yngsta dottern i Kardashianklanen, som också har rekordet för den mest gillade bilden någonsin på Instagram. Det var en bild på nyfödda Stormi som fick hela 18 miljoner gillas. Inte så konstigt när nästan 115 miljoner personer följer ditt konto! De flesta posterna hon gör handlar om det egna sminkmärket Kylie Cosmetics, men visst släpper hon in reklam också. Då kostar det 8,8 miljoner kronor för en bild.

Selena Gomez 

https://www.instagram.com/p/BmOLMksAR6n/?taken-by=selenagomez

Selena sjunger inte bara som en gud, hon gör business som en också. De 142 miljoner som följer hennes flöde får ta del av livet både bakom och på scenen. Ibland gör hon också samarbeten med annonsörer, till exempel Puma. Som får betala cirka 7 miljoner kronor per bild enligt Hopper HQ.

 

Kim Kardashian West

https://www.instagram.com/p/BnltkETlzus/?hl=sv&taken-by=kimkardashian

Kardashians – igen! Kim Kardashian är inte långt efter sin syster, nästan 117 miljoner följare hänger med i Kims flöde. Precis som Kylie driver hon sin egen beauty label, vilket också syns bland bilderna tillsammans med bilder på familjen (med maken Kanye West och barnen Saint, Chicago och North West). Gör hon sponsrade poster får annonsören räkna med att bli 6,3 miljoner kronor fattigare per bild.

Beyoncé Knowles 

https://www.instagram.com/p/Bh3TbdbFErx/?taken-by=beyonce

Queen B regerar rätt bra även på Instagram. Här får hennes 117 miljoner följare se stjärnans vardag, men också bilder från konserter och videoinspelningar. Både hennes egna och maken Jay-Zs. Det händer också att sponsrade poster dyker upp, och för varje bild blir Beyonce cirka 6 miljoner kronor rikare enligt listan.

Kendall Jenner

https://www.instagram.com/p/BiackCLgtXK/?hl=sv&taken-by=kendalljenner

Ännu en Kardashian! Kendall ligger topp 5 tillsammans med sina systrar. Hon har 93 miljoner följare som får en inblick i hennes liv som modell och stjärna i familjens egen reality show. Hon marknadsför också smycken och blir 4,4 miljoner kronor rikare när hon gör ett sponsrat inlägg.

Läs också: Bli vår nya instastjärna – FRIDAS systersajt Baaam söker nya influencers!


Bli vår nya influencer – Nu söker Baaam nya instagramstjärnor!

Tjäna pengar på instagram – bli en Baaam ICON!

Just nu söker vi nya influencers till Baaam. Nu kan alla med bra och baaamiga instakonton enkelt bli en del av vårt härliga universum – och tjäna pengar samtidigt. Obs! Du behöver vara 18 år och ha en Iphone för att gå med.

Läs mer här!

 

Bild: Bild: Johanna Wikström, IBL, Instagram

 

Artikeln publicerades först på Baaam.