Topp 10 filmer och serier som svenskar streamat i mars

Topp 10 filmer och serier som svenskar streamat i mars

Behöver du inspiration och tips till nästa filmkväll? Då ska du se hit! Sajten Playpilot har tagit fram topplistor över vilka filmer och serier som streamades mest i Sverige i mars. Kanske hittar du en ny favorit.

Playpilot är en sajt och app som samlar utbudet från över 30 olika streamingtjänster i sin sökmotor. Målet är att göra det enkelt för användarna att få tillgång till film, serier och program, oavsett var innehållet finns. Nu har man dessutom tagit fram topplistor som kan bli fin-fin inspiration när du vill hitta en ny tv-favorit.

Viral pandemifilm i topp

Streamingtoppen kallas det index som Playpilot har satt ihop och som löpande visar den svenska publikens streamingvanor av film och serier. 

– Alla streamingtjänster är hemlighetsfulla med sin data vilket gör det svårt att veta vilka filmer och tv-serier som är mest populära. Man har varit hänvisad till respektive streamingtjänst listor som bygger på deras innehåll. Men med drygt en halv miljon användare i månaden kan vi nu ge en tydlig bild av vilket innehåll som streamas mest, säger David Mühle, vd på Playpilot.

Streamingtoppen bygger på datan som Playpilot samlar in från sina inloggade användare. Den visar att i mars har en nästan tio år gammal film med Kate Winslet och Gwyneth Platrow varit särskilt populär.

– Att Contagion, en film från 2011, toppar listan är kanske något förvånande, men filmen som handlar om en global pandemi är såklart mer relevant än någonsin och har blivit en viral snackis, säger David Mühle.

– Det skall dock bli intressant att se om den håller sin topplacering även under april eller om vi väljer lättare komedier som KnivesOut.

Skillnader i kvinnor och mäns val

Playpilot är gratis att använda och du kan anpassa din profil efter vilka streamingtjänster du har abonnemang hos, för att på så sätt få upp de tips du kommer ha möjlighet att kolla in. Playpilot spelar inte upp något innehåll utan slussar dig vidare till den playkanal där det finns. Hur känner de då till vad som tittas på mest? Jo, de räknar antalet klick på sina ”titta nu”-länkar och vilka titlar som sparas i användares watchlist.

Förutom Contagino ligger Joker och The Invisible man i topp fem över mest streamade filmer i mars. Om man bryter ned statistiken ytterligare ser man att kvinnor även har tittat på kritikerrosade dramer som And Then We Danced och Call Me by Your Name, medan männen har streamat raceingfilmen Le Mans 66 och Zombieland: Double Tap.

Populär miniserie på HBO Nordic

I topp fem mest streamade serier ligger HBO Nordics Devs, The Outsider och Westworld högt upp hos bägge könen, liksom Netflix Manhunt: Deadly Games. Sedan skiljer det sig lite då kvinnor hellre har tittat på Netflix Homeland medan männen valt ZeroZeroZero på HBO Nordic. De sammanslagna topplistorna (män och kvinnors toppval) ser du nedan.

Topp 5: Streamade filmer i mars

Contagion

Joker

Le Mans 66

The Invisible Man

Zombieland: Double Tap

Topp 5: Streamade serier i mars

Devs

Manhunt: Deadly Games

Westworld

ZeroZeroZero

The Outsider

Källa: Playpilot

Foto: TT

LÄS MER:

HBO i april 2020 – här är alla nya filmer och serier

Netflix i april 2020 – här är alla nya filmer och serier

Redan sett Tiger King? Nu släpps The Innocence Files på Netflix