Thomas-sekelius-intervju

Thomas Sekelius: "Jag är väldigt tacksam över min ADHD"

Thomas Sekelius är idag en av Sveriges största Youtubers. Han har precis släppt boken Two/Faced och för FRIDA berättar han om boken, sminkmeditation och sin uppväxt.

Thomas Sekelius slog igenom på Youtube när han delade med sig av sina personliga sminkvideos, sen dess är han en förebild för många unga. Just nu är han aktuell med boken Two/Faced.

Berätta om boken!

– Det är en sminkbok! Det är tutorials och all min sminkkunskap på ett och samma ställe. Den är lite unik. Många sminkböcker är väldigt regelrätta, som ”så här ska du göra och så här borde du göra”. Smink är så himla individuellt och jag ville verkligen visa det i boken. Det här är en bok för dig som älskar smink, med lite guidelines om hur du skulle kunna göra, men genom att göra det till ditt egna.

Varför heter boken Two/Faced?

– Den representerar mitt sminkade ansikte och mitt osminkade ansikte. För när jag är sminkad så gillar jag andra features i mitt ansikte än när jag är osminkad.

I boken skriver du om psykisk ohälsa, hur kommer det sig?

– Jag stör mig så mycket på hela den här grejen med att psykisk ohälsa är något man inte får prata om, att det är något man ska hålla för sig själv. Ett av de bästa sätten för mig att reparera mig själv har varit genom att prata med andra människor. Det jag har att berätta kan få andra att inte känna sig ensamma och ge andra styrka.

Se hela intervjun här under där Thomas berättar om vad sminkmeditation är, hans ADHD och var han får all sin kreativitet ifrån.

Läs mer:
Thomas Sekelius om skoltiden: ”Jag blev mobbad”
Video: Hur bra känner Thomas Sekelius och Fellsis varandra?
Thomas Sekelius om sin ätstörning: ”Min hjärna blev helt rubbad”