Thomas Hayes: Största skillnaden mellan mig och Skam-William

Thomas Hayes: Största skillnaden mellan mig och Skam-William

Han blir kallad William på stan och fansen tror att han är precis som karaktären i Skam. Nu berättar Thomas Hayes om hur det är att vara igenkänd överallt, skillnaderna mellan honom och William samt hur det går med kärleken.

Läs mer: Isa och Even är nominerade till årets tv-par

Tidigare i veckan var Thomas Hayes, som spelar William i Skam, i Sverige för att dela ut pris på Grammisgalan. Då passade han på att avslöja att han nu kommer lägga DJ-karriären åt sidan för att satsa allt på skådespeleriet. I en intervju med Aftonbladet berättar han nu om hur det är att bli kallad William på stan och att människor han träffar tror att han ska vara exakt som karaktären.

– I början är det kul, men det blir jobbigare och jobbigare och mer som ett krav tillslut. Men det är på ett sätt också en bekräftelse på att folk har sett på det du gör, och att jobbet jag gjort är bra i och med att folk inte längre ser mig som Thomas utan som William, säger han till Aftonbladet.

Han berättar också om de största skillnaderna mellan Skam-William och honom själv.

– William har en helt annan uppväxt än mig, han har ju knappt familj och hans mamma och pappa har lämnat honom. Mina föräldrar är skilda och men finns där för mig. Jag har ingen bror som är psykopat utan en lillasyster som jag älskar.

På frågan om vem i Skam han är mest lik svarar han att han är en blandning av Penetrator-Chris och William.

– Jag är lite mer den roliga och samtidigt den som håller mig i bakgrunden.

Han avslöjar även att han just nu är singel. I vår ska Thomas vara med i en kriminalserie som heter ”Elven” och visas på TV3 i Norge.

Läs mer:
Test: Vem i Skam är du?
Här hittar du alla inspelningsplatser för Skam
11 saker Skam har lärt oss om kärlek

Foto: IBL