Therése Lindgren hjälptes av terapi: "Det bästa jag har gjort"

Therése Lindgren hjälptes av terapi: "Det bästa jag har gjort"

Therése Lindgren berättar öppenhjärtigt om sin ångest, både på Youtube och i sin bok "Ibland mår jag inte så bra". Nu berättar hon att hon har tagit sig ifrån ångesten genom terapi.

Förra året gjorde Therése Lindgren succé med boken ”Ibland mår jag inte så bra”. På Youtube berättar hon ofta om panikångest och diskuterar psykisk ohälsa. Men efter flera tuffa år avslöjar Youtube-stjärnan att hon mår bättre än någonsin.

”I dag mår jag bättre än jag någonsin gjort. Jag är en lycklig person med dåliga dagar. Förut var jag en olycklig person med bra dagar. Min grundstämning är bättre än den någonsin varit. Jag har en positiv framtidssyn, känner mig energisk, kreativ och glad”, säger stjärnan i en intervju med Aftonbladet.

Thérese har öppet delat med sig av toppar och dalar på Youtube.

Therése berättar att terapi har varit en stor hjälp för att ta sig ur den värsta ångesten. Hon har lärt sig att det är skillnad på självförtroende och självkänsla, och lägger idag större vikt vid sig själv som person.

Läs också: 12 anledningar till att Thérese Lindgren inspirerar oss varje dag

– Jag fick lära mig att skilja på mig som person och mina prestationer. Jag har alltid haft ett bra självförtroende. Jag har alltid vetat att jag kan prestera bra. Jag har varit duktig i skolan, jag kan jobba jättehårt, jag kan lära mig att hoppa högst och springa snabbt. Jag är duktig. Men däremot hade jag inte någon bra självkänsla. Jag visste inte riktigt att jag hade ett värde utöver mina prestationer. 

Ångesten började redan i tolvårsåldern. Pressen handlade om att passa in, men hon kunde inte sätta fingret på vad det var som gjorde att hon mådde dåligt.

Therese-Lindgren-bok

Boken ”Ibland mår jag inte så bra” blev en storsäljare.

”Jag hade aldrig ordet ångest i min vokabulär när jag var yngre – jag visste inte att det var det jag kände. Jag kände en stress över att se ut på ett visst sätt och passa in i normen. För mig var det väldigt viktigt att få killars uppmärksamhet och bekräftelse”, säger hon.

I samma intervju förklarar Therése att hon känner sig som en storasyster till sina yngre följare på Youtube och som en vän till de jämngamla. Hon hoppas kunna hjälpa till genom att bjuda på sig själv, både i bra och dåliga stunder.

”Jag tror att unga har samma behov som jag hade i den åldern. Att man behöver höra erfarenheter från andra för att känna att man inte är ensam”, fortsätter Thérese.

Läs mer:
Så vill Therese Lindgren att Anders friar till henne (det är inte billigt)
Therese Lindgrens bästa tips om du vill äta mer veganskt
12 anledningar till att Therese Lindgren och Anders är relationshipgoals

Foto: Ola Axman, skärmdump Youtube