Therese lindgren med blomsterkrans i håret

Therese Lindgren om sitt sommarprat – vill bryta tabun

Therese Lindgren är en av årets sommarpratare i Sommar i P1. Nu vill hon använda radioprogrammet till att göra skillnad på riktigt.

Therese Lindgren är en av Sveriges största Youtubers med över en miljon följare. Hon har även en stor skara följare på Instagram, där hon delar med sig av sitt liv med allt vad det innebär.

Therese Lindgren blir sommarpratare i Sommar i P1

Nu avslöjar Sveriges Radio att influensern är en av sommarpratarna i Sommar i P1. För Therese Lindgren blir det en dröm som går i uppfyllelse

– Jag blev så glad när jag fick frågan om att sommarprata. Jag har drömt om att få göra det i flera, flera år! berättar hon via mejl.

Hennes sommarprat kommer att handla om hennes egna erfarenheter av psykisk ohälsa, och om panikångesten hon levt med i tio år.

– I sommarpratet får man följa med till terapisoffan, möta min psykolog och ta del av min historia. Tillsammans försöker vi både lista ut varför min oro och ångest finns där, jag provar sätt att få bukt med den, och kommer till en hel del insikter under programmets gång, skriver Therese Lindgren.

Hon har lyft frågan om psykisk ohälsa tidigare på sina egna kanaler, men i sommarpratet kommer hon att berätta saker som är helt nya även för de som följt henne en längre tid.

– Så personlig som jag är i mitt sommarprat har jag nog aldrig varit tidigare, skriver influensern.

Vill bryta tabun kring psykisk ohälsa

Hon är nervös men också väldigt förväntansfull inför att släppa sitt sommarprat. Hennes tanke är att hon förhoppningsvis kan vara med och bryta tabun kring psykisk ohälsa.

– Jag hoppas att den som själv lider av psykisk ohälsa känner sig mindre ensam efter att ha lyssnat på mitt program, och att man kanske lär sig något nytt.

Therese Lindgren vill göra skillnad, på många sätt. Därför har hon valt att endast spela musik av svenska, kvinnliga artister (med ett undantag).

– Förhoppningsvis får lyssnaren också upp ögonen för någon svensk kvinnlig artist eller två, skriver Therese Lindgren.

Therese Lindgren tar paus från Youtube

Nyligen berättade hon i en video på Youtube att hon har problem med smärtor i magen. Strax efter det meddelade hon att hon kommer ta en paus från sin kanal.

”De senaste två veckorna har jag inte lämnat sängen mer än för att gå på mina morgonpromenader och två gånger när jag varit på sjukhuset. Min mage har ALDRIG varit såhär dålig som den är just nu, jag har aldrig haft så ont att jag varit nära på att svimma tidigare, och fy fan vad det skrämt mig.” skrev hon på sin Instagram.

För oss berättar hon nu hur hon har mått sedan hon bestämde sig för att pausa sin Youtubekanal.

– Jag mår ok, men inte bra. Jag har haft en krånglig mage sedan jag var tonåring, men det senaste året har jag haft så mycket problem att jag tvingats uppsöka läkare. Jag genomgår just nu en rad olika provtagningar, och innan läkaren fått resultatet från dem vet varken han eller jag vad felet kan vara.

”Försöka få bukt på mina magbesvär”

Framöver kommer hon mest se till att ta det lugnt. Ännu har hon inga större planer för året som kommer, utan hoppas istället på att hon ska bli pigg och frisk så snart som möjligt.

– Planerna för i år är egentligen inte några andra än att försöka få bukt på mina magbesvär och jobba på som vanligt. Hoppas få njuta av en fin sommar såklart! skriver Therese Lindgren.

Therese Lindgren sommarpratar den 2 juli i år. Programmet sänds klockan 13.00 på Sveriges Radio, men går att lyssna på som podd redan från klockan 07.00 på morgonen.

Foto: TT, Sveriges Radio 

LÄS MER:

Därför tar Therese Lindgren en paus från Youtube

Therese Lindgren om drömbröllopet med Anders: ”så litet som möjligt”

Therese Lindgren startar skönhetsmärke – så bra är produkterna