The Silence: Allt om Netflix nya skräckfilm

Netflix producerar filmer på löpande band och nu kommer nästa – en skräckfilm som utspelar sig i en värld där minsta ljud kan få dig dödad.

Minns du Bird Box-hysterin som pågick bara för ett par månader sedan? Då är det dags att förbereda dig för omgång två. Netflix nya egenproducerade film The Silence har nämligen snart premiär – och den utlovas vara rejält mycket läskigare än Bird Box.


The Silence Netflix

Filmen, som är baserad på en bok av Thomas Lebbon, utspelar sig i en framtid där jorden är under attack från otäcka monster. Monstren, som kallas för Vesps, har inga ögon utan förlitar sig helt och hållet på sin hörsel för att hitta och döda dig. Känns det bekant? Jodå, många är de som har dragit paralleller mellan denna film och den framgångsrika A Quiet Place . Till skillnad från den är dock familjen i The Silence inte ensamma i världen och de har en fördel – de talar teckenspråk. Familjens 16-åriga dotter, spelad av Chilling Adventures of Sabrina-skådisen Kiernan Shipka, är nämligen döv och inför filmen behövde Kiernan därför lära sig teckenspråk.

– Hon lärde sig teckna inför filmen och nu är det som att hon talat teckenspråk hela livet, berättar regissören John Leonetti i en intervju med The Hollywood Reporter.

Filmen har dock fått kritik för att de inte anlitade en skådespelare som är döv på riktigt, istället för att ge rollen till Kiernan.


Netflix har precis släppt en trailer för filmen och i början av den syns Kiernans karaktär och hennes familj (däribland en roll spelad av Miranda Otto som också är med i Sabrina där hon gör rollen som Zelda) sitta i en bil på väg till en säker plats när något händer. Premiären är satt till den 10 april, så vi får vänta ett litet tag till på att se vad som händer.

Se trailern här:

Läs mer:

Alla nya filmer och serier på Netflix i april 2019

Nya serier och filmer på Viaplay i april 2019

Den här skräckfilmen ska du se – baserat på ditt stjärntecken