The-Rain-tv-serie-Netflix

Allt du behöver veta om Netflixs nya tv-serie The Rain

I maj kommer Netflixs danska orginalserie The Rain där svenska Alba August har en av huvudrollerna. Här är allt du behöver veta om serien!

Netflixs danska orignalserie The Rain kommer i maj. Serien handlar om ett syskonpar, Simone och Rasmus, som spelas av danska Lucas Lynggaard Tønnesen och svenska Alba August.

Alba-August-Lucas-Lynggaard--Tønnesen-The-Rain

Alba August och Lucas Lynggaard Tønnesen spelar syskonen Simone och Lucas i The Rain.

Efter att ett virus sprider sig i världen så gömmer sig Simone och Rasmus i en bunker under jord. Efter sex år kommer de ut för att upptäcka att världen inte är som den en gång var.

– Rasmus och Simone är fria men världen är helt ödelagd. De är glada att vara ute men de inser också att de inte är så kul att vara ute heller, säger Alba August när FRIDA träffar skådespelarna i Danmark.

Under tiden som Rasmus och Simone varit inne i bunkern så har världen nämligen förstörts. Serien utspelar sig i Skandinavien och har spelats in i både Danmark och Sverige.

Regnet-tv-serie-netflix

The Rain har premiär den 4 maj på Netflix.

När de väl kommit ut så träffar de en grupp ungdomar som de ansluter sig till. Något som inte är så lätt efter att ha levt isolerade.

– Det är svårt att veta vem man är med andra människor, när du levt utan människor under så lång tid. Rasmus är nu tonåring och försöker hitta sig själv, berättar Lucas Lynggaard Tønnesen.

När världen inte heller en gång är som den var förändras också sättet du beter dig på.

– Det handlar om att överleva. Alla regler försvinner när det handlar om att det. Vilket är väldigt spännande, säger Alba.

Inför inspelningarna av tv-serien fick skådespelarna ge sig ut för att känna på hur det skulle vara att leva som de gör i The Rain.

– Under en dag fick vi åka iväg och träffa militären. Där fick vi utrustning och sen fick vi bara gå och gå och gå. Vi fick ingen mat eller dryck, berättar Lukas Løkken som spelar Patrick i serien.

När har The Rain premiär?

The Rain har premiär den 4 maj på Netflix.

Vilka skådespelare är med i The Rain?

Alba August som spelar Simone.
Lucas Lynggaard Tønnesen som spelar Rasmus.
Mikkel Boe Følsgaard som spelar Martin.
Angela Bundalovic som spelar Beatrice.
Jessica Dinnage som spelar Lea.
Sonny Lindberg som spelar Jean.
Lars Simonsen som spelar Frederik.
Lukas Løkken som spelar Patrick.
Iben Hjejle som spelar Ellen.
Johannes Kuhnke som spelar Steen.

Finns det en trailer till The Rain?

Läs mer:
Nu kommer Netflix första svenska originalserie – om en skolskjutning
Fem Netflix-hacks du måste ha koll på
Test: Hur beroende är du av Netflix?

Foto: Per Arnesen/Netflix