vem-ar-the-garogyle-king-riverdale

The Gargoyle King är avslöjad – fem ledtrådar som visade vem det var hela tiden

Den största frågan under hela säsong 3 har varit: ”Vem är The Gargoyle King?” och nu har vi äntligen fått svar.

Spoiler-varning! Har du inte sett Riverdale säsong 3 avsnitt 10 borde du sluta läsa.

Det största mysteriet under Riverdale säsong 3 har varit allting kring The Gargoyle king. Det startade med spelet Gryphons & Gargoyles och har snabbt gått över till att flera personer har dött.

Under säsongen har det funnits flera olika teorier kring vem som är The Gargoyle king. På listan över misstänkta har vi bland annat haft Hiram, Penelope och Chic. Nu slipper vi undra mer då Riverdale äntligen avslöjat vem som döljer sig bakom masken och det var inte någon av dem vi trodde.

Så vem är The Gargoyle king i Riverdale?

The Gargoyle King är Tall boy.

tall-boy-the-gargoyle-king

Tall Boy var som många minns en del av The Serpents men blev utskickad när han började jobba för Hiram istället. De flesta trodde nog att Tall Boy var död och därför inte kunde vara The Gargoyle king men det finns några ledtrådar som faktiskt avslöjade att det var han.

1. Han var på Hirams sida

Som vi skrev tidigare så var ju Tall Boy faktiskt på Hirams sida. Tall Boy gillade inte hur Jughead styrde Serpents så han försökte få honom avsatt genom att hjälpa Hiram. Bland annat högg han av statyns huvud i säsong 2 och försökte sätta dit Jughead. Det var också han som klädde ut sig till Black Hood och började skjuta i rådhuset.

2. Vi trodde han var död

Folk har en förmåga att dyka upp även fast de dött i Riverdale så vi borde ha annat att det kunde vara Tall Boy som var The Gargoyle King. Eftersom vi aldrig fick se hur Tall Boy dog så borde vi inte ha litat på att han faktiskt var död. Särskilt eftersom det var Hirams korrupta sheriff som sa att han blivit dödad.

3. Han är van vid att leda

The Gargoyle King styrde sitt gargoyle-gäng och vem har styrt ett gäng tidigare? Jo Tall Boy. Därför borde vi ha anat att det var han som dolde sig bakom masken.

4. The Gargoyle King gav sig på dem nära familjen Jones

Det är ingen hemlighet att Tall Boy avskydde Jughead och FP efter att de tvingat honom att lämna Serpents. Nu i efterhand kan vi se att The Gargoyle king faktiskt siktat sig in på personer nära familjen Jones vilket blev extra tydligt när Tall Boy berättade om när de varit hos Betty och Alice.

Läs mer

Allt vi vet om Riverdales spin off-serie – Katy Keene

Riverdale gör ännu ett musikalavsnitt – här är roll-listan

Test: Är du en Northsider eller Southsider i Riverdale?