Riverdale-recap-avsnitt-7-sasong-3

The Gargoyle King, droger och Hiram – så hänger allt ihop i Riverdale

I avsnitt sju av Riverdale säsong 3 fick vi se att det verkar som att The Gargoyle King håller på att ta över hela staden. Här är vår teori kring hur allt hänger ihop. Välkommen till Riverdale Recap.

Varning för spoilers! Läs inte vidare om du inte sett Riverdale säsong 3 avsnitt 7.

Nu börjar det verkligen hända grejer i Riverdale och hela gänget är splittrat. I förra veckans avsnitt lämnade Jughead och Archie Riverdale och gav sig iväg mot okända destination. Den här veckan visade det sig dock att de inte kan rymma från Hiram som verkar hitta dem var de än går. Veronica fokuserar på pengar och Betty är fast hos systrarna. Hur kan ingen rädda Betty? Både Veronica och Kevin borde ha märkt att hon är borta?

Spelet Gryphons & gargoyles verkar vara större än någon trott och alla verkar vara inblandade. Vad händer egentligen i Riverdale? Här är vår teori kring hur allt hänger ihop.

I det senaste avsnittet fick vi massa ny information om vad som egentligen händer i Riverdale och att Hiram är inblandad i det mesta. Det blev tydligt att Hiram är mannen i svart kostym och att han styr det mesta. Så hur hänger allt detta ihop? Det här är vår teori.

I säsong 2 fick vi veta att Hiram vill bygga ett fängelse i Riverdale, något som nu är på väg att bli verklighet. Vi vet också att familjen Blossom har sålt droger. I slutet av säsong 2 fick vi också se Hiram, Penelope, Claudius, Penny och The Ghoulies samlas för att planera vad de ska göra framöver. Deras plan skulle kunna ha med spelet Gryphons & gargoyles att göra.

Hiram har drogen ”sprakstenar” som var samma drog som föräldrarna tog när de spelade Gryphons & gargoyles. Den drogen tillverkar han och för att se hur den funkar så testar han dem på patienterna som bor hos systrarna, som Betty. Vi fick också se Betty upptäcka detta när hon läste sin journal, och kunde se att de skrivit ner hur hon reagerat på drogen.

betty-journal

Det är antagligen Claudius och Penelope som har hand om drogerna och kör ut dem till bland annat systrarna (därför vi såg Claudius där) men säkert också till andra. På så sätt får de in pengar och döljer det bakom deras ”lönnsiraps-företag”.

Genom att få alla personer i Riverdale beroende av drogen så drar de på sig skulder och blir skyldiga Hiram massa pengar. För att ta sig ur skulderna tvingar Hiram dem därför att hjälpa till att bygga fängelset. På så sätt måste han inte betala någon för att bygga det. I fängelset kan han sedan också fortsätta tillverka mer droger.

fangelse

I staden som Jughead och Archie besökte fanns det inga män eftersom de var och byggde fängelset. Vi fick också veta att Lauries pappa och bror hade skulder till Hiram som han skulle stryka om han fick Archie av henne. Skulder de antagligen dragit på sig på grund av drogerna. I staden spelade de också Gryphons & gargoyles samtidigt som de tog droger. Det är antagligen samma sak Hiram försöker göra i Riverdale.

byte

Kanske får Hiram alla att bli beroende av drogerna genom spelet? Och på så sätt drar allt annat i gång.

Betyder detta då att Hiram är The Gargoyle King? Nej. Hiram är mannen i svart kostym som alla pratar om eftersom han styr allting. Han behöver ingen mask att gömma sig bakom utan det är någon annan. Det kan till och med vara flera olika personer. Det verkar i alla fall som att The Gargoyle King är hos systrarna eftersom patienterna får träffa honom. Men hur kan han vara där och i skogen samtidigt? Antagligen för att det är flera olika personer som gömmer sig bakom masken och att det finns flera dräkter.

Kanske är det Ghoulies som gömmer sig där bakom? Penny? Penelope? Det kan vara vem som helst men hen är definitivt involverad med Hiram.

Läs mer:
Stranger Things eller Riverdale: Vilken replik är från vilken tv-serie?
Riverdale-skaparen om vem som är The Gargoyle King
Vad är Gryphons and Gargoyles? Allt vi vet om spelet i Riverdale

Foto: Netflix