Tarjei Sandvik Moe: Så lik är jag Isak i verkligheten

Tarjei Sandvik Moe: Så lik är jag Isak i verkligheten

Han har gjort succé som Isak i Skam. Nu berättar Tarjei Sandvik Moe om varför han inte finns på sociala medier och likheterna mellan honom och hans karaktär.

Tv-serien Skam, och karaktären Isak, behöver ingen längre presentation. Efter att ha stått i centrum i säsong tre är Tarjei Sandvik Moe, 18 år, inte bara känd i Norge utan även runt om i världen och hans liv ändrades snabbt.

– Jag har fått så sjukt mycket respons. Det är mycket meddelanden hela tiden och det spårar ur på sociala medier, säger han till Dagbladet.

Kändisskapet har gjort att han slutat använda en del plattformar. Han har inget Instagram-konto, använder inte Twitter och har ingen officiell Snapchat.

– Nu har jag faktiskt stängt ner sociala medier. Jag gillar helt enkelt inte sånt.

Isak och Even, Evak, shippas fortfarande av Skam-fansen och de har vunnit titeln som Årets tv-par hos amerikanska E! Online. Många tror att Tarjei (som går på skolan Hartvig Nissen där serien spelas in även i verkligheten) är samma person som sin karaktär Isak, men det finns inte jättemånga likheter.

– Vi är väldigt lika till utseendet i alla fall. Det är ju ganska uppenbart. Isak kan vara lite fräck. Det kanske jag också kan vara ibland. Glömma att bry mig om människor. Nej, herregud nu trycker jag ner mig själv.

Han fortsätter:

– Isak är en rolig typ, men jag vet inte han hade gillat mig. Jag vet inte om han gillar den typen av skådespelare som jag är.

Läs också:
Test: Vem i Skam passar du bäst ihop med?
12 tecken på att du är beroende av Skam
11 saker Skam har lärt oss om kärlek

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: Skärmdump Skam