SVT-serien Eagles får en säsong 3

SVT:s glädjebesked: Eagles får en tredje säsong

Succéserien Eagles kommer fortsätta i en tredje, och kanske fjärde, säsong. Det meddelar Sanne Övermark som är projektledare och exekutiv producent på SVT. – Vi ser att det finns ett behov av en tredje säsong, säger hon till SVT Nyheter Småland.

Eagles utspelar sig i Oskarshamn där vi får följa influencern Felicia (Alva Bratt) och hennes bror, hockeytalangen Elias (Edvard Olsson). De två syskonen är barn till hockeyproffset Mats Kroon som tillsammans med familjen nu har återvänt till sin småländska barndomsstad från Boston.

Återkomsten till Sverige innebär en stor omställning för hela familjen som har levt ett NHL-liv med amerikansk flärd. Sonen Elias är själv en aspirerande hockeytalang och försöker nu att ta sig in i det lokala hockeylaget. Projektet försvåras av att hans syster blir intresserad av hans största rival, Ludvig.  Syskonen får svårt att anpassa sig och så väl kärlek som rivalitet och vänskap vävs in i handlingen.

Just nu släpps avsnitt för avsnitt av säsong två på SVT Play. För alla fans kom i dagarna ett glatt besked; det bli en tredje säsong.

Det mest sedda SVT-programmet

Det är SVT Nyheter Småland som har talat med Sanne Övermark som är projektledare och exekutiv producent på SVT. Hon säger att det är intresset för säsong ett och två som har borgat för en självklar fortsättning.

– Det är ett stort engagemang för serien på sociala medier och vi ser att det finns ett behov av en tredje säsong, säger hon till nyhetssajten.

I fjol var Eagles SVT:s mest tittade tv-program av personer i målgruppen 15-29 år, efter dokumentären om Josefin Nilsson. Hittills i år har tittarsiffrorna gått upp med 30 procent jämfört med 2019. Säsong 1 har ett snitt på 1,6 miljoner starter per avsnitt och för säsong två, som alltså inte har släppts i sin helhet ännu, ligger motsvarande siffra på kring en halv miljon.

– Det går fantastiskt bra för serien, självklart vill vi fortsätta att satsa på den, säger Övermark.

Då släpps Eagles säsong 3

Den tredje säsongen kommer precis som de två föregående att spelas in i Oskarshamn. Arbetet med manus pågår och inspelningarna planeras till hösten 2020. Premiären planeras till våren 2021. Manusförfattare, regissör och skådespelare kommer att följa med in i tredje säsongen.

Eagles har vid flera tillfällen jämförts med norska succéserien Skam. Den har släppts i Norge, Danmark och Finland, och det finns ett intresse av serien i en rad andra länder så som Italien, Ryssland och Indonesien. Sanne Övermark utesluter inte att, om allt går väl, det även blir en säsong fyra av ungdomsserien.

– Det får framtiden utvisa, men om säsong tre går lika bra som tidigare säsonger så ser jag inget hinder för det, säger hon.

Foto: SVT

LÄS MER:

Så gamla är skådisarna i Eagles – egentligen

Alva Bratt om Eagles: ”Inte alls som Skam”

Test: Välj en outfit och få reda på vem du är i Eagles