Nio verkliga spökhistorier du inte kommer vilja tro på

Tvekar du på om det finns spöken? Efter att ha läst dessa nio läskiga och väldigt verkliga spökhistorier kommer du inte ha mycket tvivel kvar.

Nyligen skapades en Reddit-tråd där människor ombads berätta läskiga och övernaturliga saker som hänt dem under det senaste året. Minst sagt underliga saker kom fram och FRIDA har valt ut sina favoriter bland berättelserna.

Läs mer:
Fem kändisar som träffat spöken – så läskigt!

”När jag var tre år gammal flyttade jag in i ett nytt hus tillsammans med min familj. Så fort vi flyttade in började mina föräldrar upptäcka lustiga saker med mig. Pappa kunde höra mig fnittra och skratta i mitt rum och när han frågade vad som var så roligt svarade jag med att säga att det var alla barnen som var roliga.

De brukade även hitta mig uppkrupen i garderoben mitt i natten, men eftersom jag var ett barn med livlig fantasi tänkte de inte särskilt mycket på det. Det fanns dock en sak som verkligen gjorde dom oroliga och det var faktumet att jag absolut vägrade att gå ut genom dörren på egen hand. Jag bara skrek och grät tills någon av mina föräldrar lyfta upp mig och bar mig ut genom dörren.

Det fanns en tegelvägg till vänster om dörren som separerade ytterdörren med vardagsrummet. Jag ville varken röra väggen eller vara i närheten av den.

Efter att vi bott i huset några månader började min pappa renovera det. Bland annat så bestämde han sig för att riva ner tegelväggen. Under tiden arbetet gjordes var jag och min bror hos våra släktingar. Det slutade med att vi fick stanna hos släktingarna i en hel vecka. När pappa rev väggen blev han tvungen att ringa polisen. Inuti tegelväggen låg det nämligen mänskliga benrester, alla från barn.”

”Jag stod vid ett rödljus när jag såg någon form av spök-hund framför mig. Den gick över gatan och sedan försvann den. Den var aningen transparent och rörde sig smidigt som om den gled fram. Jag sökte på internet och upptäckte att liknande hundar har upptäckts av många människor och att de går under namnet hellhound.

Jag gick tillbaka till samma plats ungefär en timme senare för att leta efter den. När jag stannade till under stoppljuset så flimmrade det till. Jag skämtar inte ens. Det fick mig att tro på att vi ibland kan befinna oss i någon form av förhöjt tillstånd som gör att vi kan röra oss in i andra sfärer.”

”Jag gick in i mitt sovrum med två apelsiner som jag hade tänkt äta. Jag kastade den ena på sängen. Den landade i mitten utan att studsa men försvann sen in i täcket. Den hamnade varken under eller bakom sängen. Jag hittade den aldrig igen.”

”Jag var i mitt rum när jag hörde ett högljutt krasch från hallen i mitt hus. Jag gick dit för att titta och upptäckte att en ängel-skulptur hade fallit till golvet. Saken är den att skulpturen hängde på en metalltråd som var fäst i en krok. Enda sättet att få ner skulpturen var genom att lyfta metalltråden upp och av kroken. Det finns ingen möjlighet för skulpturen att bara falla ner utan att tråden hade gått av, och det hade den inte.

Jag tänkte inte så mycket på det förrän jag skulle titta på hur mycket utrymme jag hade kvar i min iPhone (jag skulle iväg och filma något och behövde ha mycket utrymme kvar). Jag hade 6.66GB utrymme kvar.

Jag kunde inte hjälpa att tänka på hela ”djävulen är en fallen ängel” grejen när jag såg det. Det var väldigt läskigt. ”

”Jag har ett vänligt spöke vid namn Gregory. Han låser ofta dörren och släcker lamporna när jag är för lat för att göra det. Han är en riktig polare.”

”Jag inspekterade ett ledigt hus och precis när jag var på väg därifrån hörde jag fotsteg på övervåningen. Jag spelade in ljudet och stack sedan snabbt därifrån. Det blev ett stort NEJ för mig.” Lyssna på inspelningen här.

”Jag har ögonmigrän vilket innebär att jag ser ljusfläckar men utan att ha huvudvärk. Jag låg i min säng och såg skuggor som rörde sig på väggarna och antog att jag hade migrän.

På väggen bredvid mig upptäckte jag en statisk skugga som inte rörde sig när de andra gjorde det. Jag funderade över varför den inte rörde sig när jag kände ett kallt andetag på min hand. Vid det ögonblicket var min hand för långt ifrån min egen mun för att det skulle ha kunnat vara mitt eget andetag.

Jag fick panik och bad min pojkvän att komma och lägga sig med mig. Osäker om det var övernaturligt men läskigt var det.”

Helt ärligt så var det här antagligen bara något jag upplevde när jag var i ett tillstånd mellan vaket tillstånd och sömn. Men ungefär 20 gånger det senaste året har jag hört en kvinna viska.

Vid två av dessa tillfällen har det låtit mer som suckar eller läskiga mumlanden. En gång sa hon mitt namn och vid det andra tillfället lät det som hon sa ”jag tror inte att du borde göra det där”. Ganska säker på att jag hallucinerade eller något men läskigt var det ändå.”

Notis: Som om inlägget i sig inte är läskigt nog så har en annan reddit-användare kommenterat: ”Min omedelbara tanke är att eftersom du sov och antagligen inte gjorde någonting kan det vara möjligt att det som sa meningen ”jag tror inte att du borde göra det där” talade till någon eller någonting annat.

”Min syster har en hund som gör en speciell min med sina läppar, samma min som vi tycker att vår döda farmor gjorde. En dag hängde vi i min systers lägenhet och hennes hund låg i sin korg framför oss.

Jag uppmärksammade minen igen och frågade skämtsamt min syster om hon trodde att vår farmor kanske hade blivit blivit återfödd till en hund. Vi började båda skratta men då tittade hunden upp på oss, och blicken i hennes ansikte var bara riktigt konstig.

Hon lutade sitt huvud bakåt och stirrade på oss. Min syster sa att hon aldrig hade sett henne bete sig sådär förut. Så min syster frågade, med en väldigt oseriös ton, om hunden kunde ge oss något tecken på att hon verkligen var vår farmor.

Hunden tittade ut genom fönstret på busken utanför och då sa min syster: tänk om en trast hade satt sig på busken just nu (trastar var vår farmors favoritfågel).

Efter det så glömde vi bort hela händelsen ända fram tills min syster kommer hem en dag och upptäcker ett bo med trastungar i samma buske som hennes hund hade tittat på den där dagen. Att trastar valde att bosätta sig just där är ganska underligt eftersom de vanligtvis är ensliga djur och min syster bor mitt i ett lägenhetskomplex. Det kan vara ett konstigt sammanträffande, men för att vara ärlig har jag aldrig trott särskilt mycket på sammanträffanden. ”

Läs mer:
Fem skräckfilmer som släpps i höst – missa inte!
7 läskiga avsnitt av Pretty little liars som är perfekta för Halloween
10 tv-serier som har halloween-avsnitt (som du måste se!)
Halloweenkostymerna som passar perfekt 2017

Källa: Refinery29

Foto: IBL