Skaparen av Riverdale gör ny tappning av Pretty Little Liars

Skaparen av Riverdale gör ny tappning av Pretty Little Liars

Det blev sju långa säsonger av Pretty Little Liars och det är många som hoppats på att en åttonde säsong ska blir av. Istället för en uppföljning blir det nu en helt ny tappning av tv-serien – från skaparen av Netflix-succén Riverdale.

Tre år har gått sedan alla Pretty Little Liars-tittare äntligen fick veta vem den riktiga personen bakom aliaset A var, vem som stod bakom terrorn som huvudkaraktärerna Emily, Aria, Hanna, Spencer och Alison utsattes för säsong efter säsong.

Efter sju långa säsonger chockade skaparna åtminstone en del av tittarskaran med ett oväntat slut. Sedan dess har vi undrat – kommer det en åttonde säsong?

En ny tappning av Pretty Little Liars

Nu kommer ett glatt besked till alla som fortfarande längtar efter en uppföljning av Pretty Little Liars! Skaparen av Netflix-succén Riverdale, Roberto Aguirre-Sacasa, kommer nu sätta liv i tv-serien igen, skriver E! News. Det blir en helt ny tappning, med helt nya skådespelare och en helt ny story. Den här gången kommer vi inte att få ta del av intrigerna mellan huvudkaraktärerna som spelats av Lucy Hale, Ashley Benson, Shay Mitchell, Troian Bellisario och Sasha Pieterse – utan något helt annat.

Riverdale-skaparen kommer att skriva det nya manuset helt på egen hand, utan någon input från Pretty Little Liars skapare I. Marlene King.

Pretty Little Liars spin-off

Förutom sju smaskiga säsonger av Pretty Little Liars har det under åren gjorts två stycken spin-offs till tv-serien. 2014 kom Ravenswood, där tittarna fick följa karaktären Caleb, som under en tid försvann från huvudserien och istället syntes i Ravenswood under samma tidspann.

Och så sent som 2019 släpptes The Perfectionists på HBO, där tittarna bland annat fick följa Pretty Little Liars-karaktärerna Alison och Mona som lärare på skolan där seriens huvudkaraktärer går. Men det blev inte mer än en säsong, varken för Ravenswood eller The Perfectionists.

Foto: TT

LÄS MER:

10 stunder vi aldrig kommer att glömma från Pretty little liars

Allt du behöver veta om Riverdale säsong 5

10 tv-serier du måste se om du älskar Pretty little liars