Skaparen av American Horror Story släpper skräckserie på Netflix

Älskar du American Horror Story? Nu är skaparen Ryan Murphy aktuell med en ny produktion – en Netflix-serie om filmvärldens kanske mest berömda sjuksköterska.

Tv-serien American Horror Story har gjort succé över hela världen sedan premiären 2011. Det amerikanska skräckdramat består av åtta fristående säsonger, där återkommande skådespelare tar sig an rysliga berättelser som Coven, Hotel och Cult.

AHS är dock inget för de lättskrämda. Serien har blivit känd för att verkligen tänja på gränserna, med grafiskt våld som stundtals är så extremt att till och med den vuxna publiken ryggar tillbaka.

Men för dig som är ett inbitet fan kommer nu en glädjande nyhet! I höst släpps nämligen en ny skräckserie på Netflix, framtagen av AHS-skaparen Ryan Murphy själv (som dessutom ligger bakom framgångssagan Glee).

I Ratched återvänder en av skräckfilmsvärldens mest ikoniska karaktärer till vita duken – Nurse Ratched. Den galna sjuksköterskan dök för första gången upp i Ken Keseys roman Gökboet från 1962 och senare även i filmen från 1975 med samma namn.

En bild från filmen Gökboet.

Louise Fletcher spelar Nurse Ratched i Gökboet.

Då har Ratched premiär på Netflix

Gökboet, med Jach Nicholson i huvudrollen, blev flerfaldigt Oscarsbelönad och anses i dag vara en kultklassiker. Handlingen kretsar kring fången Randle, som låtsas vara galen för att hamna på mentalsjukhus. Väl där upptäcker Randle att tillvaron inte alls är lika bekväm som han föreställt sig, då den manipulativa sjuksköterskan Ratched styr sina patienter med järnhand.

Nya Ratched utspelas 15 år innan händelserna i Gökboet, där vi för första gången lär känna sjuksköterskan på djupet:

– Det känns som att hon blivit en slags symbol för barbarism och institutionellt maktmissbruk. Därför har det varit så intressant att skapa en emotionell karaktär och försöka lista ut alla små detaljer från hennes barndom, hennes förhållanden och sexualitet, säger Ryan Murphy i en intervju med Vanity Fair.

I dagarna släpptes en trailer till serien – och det ser riktigt lovande ut. Huvudrollen spelas av AHS-stjärnan Sarah Paulson, i vad Murphy själv kallar för ”hennes livs framträdande”. Missa inte detta!

Ratched släpps på Netflix den 18 september.

Se trailern till Ratched:

Foto: Netflix//TT

LÄS MER: 

25 skräckfilmer med höga betyg på IMDb och Rotten Tomatoes

Den här skräckfilmen på Netflix får folk att sova med lampan tänd

24 läskiga skräckfilmer som du kan se på Netflix