ISAK-EVEN-gullruten-2017

Skam tog hem två priser på Gullruten 2017

Igår gick norska Gullruten 2017 av stapeln och Skam-gänget vann två priser. Tarjei Sandvik Moe (Isak) och Henrik Holm(Even) bjöd även publiken på en härlig kyss.

Under Gullruten prisas olika insatser i den norska tv-branschen. I går gick galan av stapeln och Skam-gänget tog hem två priser.

Årets tv-ögonblick gick till Skam för O Helga Natt-scenen där Isak är i kyrkan för att träffa sina föräldrar och får ett sms från Even. Därefter minns Isak tillbaka på deras stunder tillsammans för att sedan gå därifrån för att hitta Even.

Men det var inte bara O Helga Natt-scenen som fick pris utan även Isak och Even vann. De fick nämligen publikens pris. På plats var både Tarjei Sandvik Moe (Isak) och Henrik Holm (Even) som gick upp på scenen och tog emot priset.

I tacktalet så tackade Tarjei deras föräldrar och sa att det är coolt att deras föräldrar backar vad de gör eftersom inte alla föräldrar gör det.

Till VG sa Henrik efter prisutdelningen att det här priset är så viktigt eftersom det är publiken som driver den här branschen.

Under själva galan fanns det även en Kiss Cam som spanade in Tarjei och Henrik. De bjöd självklart alla på en riktigt Isak och Even-kyss.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

– Det var väntat. När vi är på fest tillsammans hamnar vi alltid i en stor dansring, och sedan de börjar runt oss ropa ”hångla, hångla, hångla.” Så vi är vana vid det, säger Henrik till VG.

Läs mer:
11 saker Skam lärt oss om kärlek
Test: Vem i Skam passar du bäst ihop med?
Efter Skam: Får ofta frågan om han är homosexuell på riktigt

Foto: NRK