Skam-Isak i ny erotisk thriller – spelar mot 26 år äldre kvinna

Skam-Isak i ny erotisk thriller – spelar mot 26 år äldre kvinna

Tarjei Sandvik Moe har lämnat Skam-Isak bakom sig. I sin nya roll spelar han en elev som inleder en romans med sin lärarinna. ”Det är en väldigt speciell roll”, säger han.

Du känner honom som Isak i Skam – men nu har Tarjei Sandvik Moe gått vidare. Tillsammans med den norska skådespelerskan Andrea Bræin Hovig ska han spela i en erotisk thriller som har premiär nästa höst.

I filmen spelar Tarjei en elev som inleder en relation med sin lärarinna, spelad av Andrea – som i verkligheten är 26 år äldre än honom.

– Det är ett utmanande manus och en väldigt speciell roll. Men hade det inte hade varit utmanande scener så hade jag inte brytt mig om att göra filmen. Det är intressant att undersöka vad som är rätt och vad som är fel, det är ju tabu med en sådan stor åldersskillnad, säger Tarjei till NRK

Och regissören Henrik Martin Dahlsbakken menar att det absolut finns kemi mellan de två skådepelarna. Ålderskillnaden till trots.

– Jag ville se kemin mellan Tarjei och Andrea och då upptäckte jag att här fanns det något. Även om det är 26 års åldersskillnad så märkte jag att gnistor flög mellan dem, säger han.

Även Andrea Bræin Hovig är väldigt nöjd med sin motspelare.

– Han verkar trygg i sig själv, säger hon.

Sedan Skam har Tarjei fått mängder av erbjudanden – men han menar att han är kräsen med vad han tackar ”ja” till. Och trots att han är så tätt sammankopplad med sin roll som Isak är han inte orolig för att det ska påverka hans karriär.

– Jag är inte rädd för att vara Isak för alltid eftersom jag vet att jag är bättre än så. Jag tar det som en utmaning och något att kämpa mot.

Filmen har biopremiär under hösten 2018.

Läs mer:
15 scener i Skam vi aldrig kommer att glömma
Tarjei Sandvik MOe: Så lik är jag Isak i verkligheten
12 anledningar till att Isak och Even är relationshipgoals

Foto: NRK