Riverdale-recap-avsnitt-1-sasong-3

Sju tankar och teorier efter första avsnittet av Riverdale säsong 3

Riverdale säsong 3 är igång och det var inte lite som hände i det första avsnittet. Vi har samlat ihop våra tankar och teorier efter första avsnittet. Välkommen till Riverdale recap.

Spoilervarning! Har du inte sett avsnitt 1 av Riverdale säsong 3 borde du inte fortsätta läsa.

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Så tänkte nog Netflix eftersom det tog ett bra tag innan vi kunde se det första avsnittet av Riverdale säsong 3, men det var värt väntan för vilket avsnitt!!

Låt oss gå igenom de största händelserna och alla teorier kring vad som egentligen händer.

Archie-rattegang

1. Archie i fängelse

Redan innan den tredje säsongen drog i gång så visste vi att Archie skulle hamna i fokus och det gjorde han minst sagt. Vi har inte fått hänga med under hela rättegången men vi kan gissa att det har varit en tuff process. Vilket verkar vara anledningen till att Archie bestämmer sig för att säga att han är skyldig.

Det här kom som en stor chock för många men Archie känner nog innerst inne (vilket vi också fick se) att han på ett sätt är skyldig. Han gick ifrån platsen, han involverade sig med Hiram och han gjorde många dumma saker i säsong 2. Dock har han inte mördat någon och borde därför inte sitta i fängelse för det.

Kanske har Archie en plan på att hitta nya vänner i fängelset som kan hjälpa honom ta ner Hiram?

Sweetpea-josie

2. Nya par

Det är inte bara kaos i Riverdale utan en hel del kärlek också. Så låt oss diskutera de nya paren, Josie och Sweet Pea samt Kevin och Moose.

Kevin och Moose är ingen ny grej men nu verkar de i alla fall vara öppna med sitt förhållande. Vilket var på tiden! Det enda vi fick se av dem dock var att Kevin föreslog en kärlekspakt som handlade om att de skulle förlora oskulden så to be continued där.

Ett oväntat par är definitivt Josie och Sweet Pea men det är tydligt att det finns kärlek där. Det hela kan ha börjat med att Josie försökte göra Reggie svartsjuk men verkar ändå ha slutat med att hon föll för Sweet Pea. Vi köper inte hennes snack om att det här bara var en sommarflört utan det finns mer känslor där. Förhoppningsvis får vi veta mer om det.

Alice-hippie

3. Nya Alice och farliga Polly

Alice är definitivt annorlunda numera. Den hårda tuffa kvinnan är numera en hippie? Det verkar som att Farmen och Edgar Evernever (som vi inte fått träffa ännu) verkligen har vunnit över henne. Det här känns farligt och det verkar som att Polly har en agenda bakom allt detta. Är hon ute efter hämnd för vad som hände med Jason?

pappor

4. Pappa-gänget

Hiram har definitivt bråkat med fel person när det kommer till Archie för det verkar som att pappa-gänget bestående av Fred, FP och Sheriff Keller har en plan för hämnd. Vi kommer nog få se en hel del av den här trion framåt.

Ben-dilton-gargoyleking

5. Gargoyleking

Vem är Gargoygleking? Det är nog en fråga som kommer vara pågående under hela säsong 3. Ben är tillbaka, vi har tidigare sett Ben när han jobbade på bion, när han var med Ms Grundy och att han var med Chic. Han fortsätter bara att dyka upp hela tiden. Den här gången var han med Dilton och de verkade spela något spel, och som Dilton sa till Jughead ”de trodde inte det var på riktigt”.

Gargoyleking verkar tillhöra någon typ av sekt och första tanken är direkt att det har med ”Farmen” att göra, men eftersom detta är Riverdale så känns det för enkelt. Gargoyleking kommer antagligen att vara en egen grej.

Så vad hände med Dilton och Ben i slutet? Det såg ut som de utfört någon typ av ritual och druckit något som antagligen var gift. Förhoppningsvis mår de bra så att vi kan få veta mer om den här Gargoyleking.

Läs mer: Vem är Gargoyle King? Riverdale-fansens bästa teorier

barn-flyger

6. Det övernaturliga

Efter två säsongern så kom det övernaturliga. De har länge pratats om att Riverdale ska ha övernaturliga inslag och nu verkar det vara på ingång, men vi behöver nog inte oroa oss över att det kommer bli massor av sånt.

Jag tror nämligen att det Betty såg i slutet med barnen egentligen inte hände. Utan hon hallucinerade (mer om det i punkt 7). Jag tror att Riverdale kommer leka med det övernaturliga men samtidigt ge oss rimliga förklaringar till varför saker och ting händer.

Betty-sjuk

7. Betty

Det största frågan efter första avsnittet är definitivt: VAD HÄNDE MED BETTY? Här finns en teori. Vi spolar tillbaka första avsnittet lite. Betty, Jughead, Archie och Veronica åker iväg och badar. På en skylt står det att de INTE får bada där efter Labour day, vilken dag är det? Efter labour day. Vad kan det finnas för anledning till att man inte får bada där? Antagligen finns det något i vattnet som kemikalier eller liknande som gör dig sjuk.

En teori är alltså att Betty kan ha börjat hallucinera där på kvällen när Pollys barn flyger i luften på grund av att hon är förgiftad vilket också gör att hon får ett anfall. Det borde också betyda att Archie, Veronica och Jughead också borde vara förgiftade men eftersom vi inte fick se dem i slutet så kan det mycket väl vara så. VI hoppas i alla fall att anfallet bara var tillfälligt och att Betty klarar sig.

Avsnitt 2 kommer ut på Netflix nästa torsdag!

Läs mer:
En av huvudkaraktärerna kan dö i Riverdale säsong 3
Allt vi vet om sekten i Riverdale säsong 3
Hemliga kopplingen mellan Riverdale och To All The Boys I’ve Loved Before

Foto: Netflix