Sju saker som händer i Riverdale (som redan har hänt i andra tv-serier)

Sju saker som händer i Riverdale (som redan har hänt i andra tv-serier)

Det finns ingen tv-serie som är helt unik. FRIDA har listat sju saker som händer i Riverdale som också har hänt i andra serier!

1. Serien börjar med ett dödsfall

I Riverdale börjar serien med att Jason Blossom hittats död, medan det i Pretty Little Liars är Alison DiLaurentis som hittas död.

2. Föräldrarna har adopterat bort sitt barn

I andra säsongen av Riverdale får vi reda på att det är FP Jones som är pappan till Alice Coopers äldsta son, Charles. Alice hade tidigare hållit det hemligt för honom, vilket också har hänt i tv-serien Gossip Girl. Lily van der Woodsen och Rufus Humphrey har ett biologiskt barn, Scott Rosson, som Lily adopterade bort efter födseln (som även Alice Cooper gjorde). Det är inte förrän i andra säsongen som Rufus får reda på det.

3. Föräldrarna och deras respektive barn är tillsammans

Riverdale-karaktärerna Alice Cooper och FP Jones har ett förflutet. Deras barn Betty Cooper och Jughead Jones börjar dejta och det är först efter det som föräldrarna börjar fatta tycke för varandra igen. Det har även hänt i tv-serien Gossip Girl där Lily van der Woodsen har ett förflutet med Rufus Humphrey, men börjar inte ta upp kontakten förrän barnen Serena van der Woodsen och Dan Humphrey blir kära.

4. Det finns olika gäng som slåss för sina vänner

Riverdale har två gäng: The Dark Circle och The Southside Serpents, som slåss för att skydda sina vänner. I Skam slåss William och hans gäng, Penetrators, för att hämnas på ett annat gäng som har betett sig illa emot en av dem.

5. En utomstående utger sig vara den saknade brorsan

I Riverdale har Alice adopterat bort sin son, Charles, som hon har tappat all kontakt med. När en blond kille utger sig vara hennes son (fast under namnet Chic) blir många skeptiska. Det visar sig att Chic inte alls är hennes son. Ett liknande scenario hände i tv-serien One Tree Hill när Peyton tror att hon hittar sin bortadopterade brorsa, men som i slutändan visar sig vara en stalker som är besatt av henne.

6. Sonen till polischefen är homosexuell

Vad har tv-serierna Riverdale och 13 Reasons Why gemensamt? Jo, båda har en polischef som har en homosexuell son. I Riverdale har vi Kevin Keller och i 13 reasons why har vi Alex Standall.

7. Tar upp våldtäkt

Både Riverdale och 13 reasons why belyser våldtäkt. I Riverdale är det Nick St. Clair som drogar tjejer och försöker våldta dem, medan i 13 reasons why är det Bryce Walker som våldtar Jessica Davis och Hannah Walker.

Läs mer!
15 saker som bara händer i Riverdale (men ingen annanstans)
Sju orealistiska bilder av dejting – som tv-serierna visar
10 stunder vi aldrig kommer att glömma från Pretty little liars

Av: Mina Gilbertsson

Foto: The CW, Netflix, NRK och IBL