spokar

Sju läskiga och hemsökta hus alla mörkrädda bör undvika

Tror du på spöken? Det skulle du nog göra om du besökt något av de här husen. De sägs nämligen vara hemsökta!

Enligt en ny undersökning från Hotels.com är 20 procent av oss svenskar sugna på att tillbringa en natt på en plats där det spökar. Tillhör du majoriteten som helst låter spökena leva sitt egna liv bör du undvika att besöka på något av dessa hus och hotell.

1. Shamrock House, Sunset, South Carolina, USA

Huset byggdes 1925 som ett övernattningsställe för dem som passerade i trakten. Men ljudet från den tidigare ägaren Nancys gråt, sägs höras ibland. Så den lättskrämda bör vandra vidare…

2. Court House Manor, Painswick, Cotswold, England

På markerna kring detta brittiska slott sägs det att Kung Karl I spökar. Han blev trots allt dödad just på denna plats under belägringen av Gloucester 1643.

3. Hotel Burchianti, Florens

På det här boutiquehotellet sägs det fullständigt vimla av spöken och osaliga andar. Det ryktas om att besökare har sett barn hoppa längs korridorerna och ett kvinnligt spöke som suttit i en stol. Så sent som förra året fastnade, enligt hotels.com, faktiskt ett spöke på ett fotografi som tagits i hotellet.

4. Chateau St Martin, Candes-St Martin, Frankrike

Här har Simon Cowell sett ett spöke på riktigt. Under inspelningarna av TV-programmet X Factor bodde han nämligen här och ska då ha haft en andlig upplevelse, enligt Homeaway.se.

5. Creole Mansion, Treme, New Orleans, USA

Har ni sett den amerikanska HBO-serien American Horror Stories? Den läskiga serien är inspelad på platsen ovan och det räcker nog som avskräckande för den lättskrämda.

6. Toftaholm Herrgård, Sverige

Här har hotellgäster upplevt oförklarliga ljud från dörrar och fönster som stängts om morgonen. Hotellet sägs hemsökas av en ung bondpojke som förälskat sig i godsherrens dotter men hängde sig när hon tvingades gifta sig med en annan.

7. The Russel Hotell, Sydney

Om du mot all förmodan vill känna lita spänning och befinner dig i Sydney kan du alltid boka in dig på The Russel Hotell. Här ordnas det nämligen spökturer. Men undvik att boka in dig i rum åtta. Om du vill få någon sömn vill säga. Detta rum hemsöks nämligen av en gammal opålitlig sjöman. Gäster berättar att de sett honom stå och stirra på dem från sängens fotända.

Läs mer:
Mystiska varelser och mord – åtta spökhistorier som blev verkliga
Nio verkliga spökhistorier du inte kommer vilja tro på
Fem kändisar som träffat spöken – så läskigt!

Artikeln publicerades först på Residence.