Shawn Mendes: ”Att vara en sexsymbol är inte häftigt”

Shawn Mendes: ”Att vara en sexsymbol är inte häftigt”

Från första stund har Shawn Mendes varit livrädd för att låta kändisskapet göra honom divig. Nu berättar han om rädslan att förlora sin röst och varför han försvarar Justin Bieber.

Han är kompis med John Mayer på Snapchat, har varit förband på Taylor Swifts turné och sålde slut Madison square garden på mindre än fem minuter. Shawn Mendes kämpar varje dag med att fortsätta hålla båda fötterna på jorden.

– Jag är livrädd för att bli mindre människa och mer som en produkt, säger Shawn.

När han slog igenom för tre år sedan började han direkt oroa sig för att hans största instrument, rösten, skulle försvinna eller förstöras av att han sjöng för mycket.

– För en vecka sedan förlorade jag min röst helt och jag var totalt förstörd. Jag pratade i telefon med mina föräldrar samtidigt som jag skrek ”hur ska vi fixa det här?!” till min manager.

Efter det är Shawns röstcoach med honom på alla stora konserter.

– För några dagar sedan stod jag på scen och tänkte jag är en rockstjärna, jag har aldrig varit så lycklig, spänd och på toppen av var jag kan vara. Men samtidigt har jag aldrig varit så djupt nere i tanken ”jag kan inte andas”, i hela mitt liv.

Shawn prioriterar alltid sina fans.

Shawn prioriterar alltid sina fans.

Te, mint-tuggummin, kallt vatten och en luftfuktare som puffar ut varm luft i rummet är saker som alltid finns på plats i stjärnans loge för att han ska må så bra som möjligt.

– Du måste vara försiktig så att musik inte blir något du hatar. När turnén var slut tänkte jag ”jag hatar det, jag hatar att sjunga, jag hatar att spela gitarr”. Sex dagar senare sitter jag i mitt sovrum och sjunger så mina lungor spricker för att jag älskar det så mycket.

Förutom att sjunga, tillbringar gärna Shawn sin lediga tid med att spela pingisturneringar med sina vänner. Tjejer och kärlek däremot, det kommer och går.

– När jag känner samma för en tjej som jag känner för musik, då vet jag att det är rätt. Att vara en sexsymbol är inte häftigt så länge du inte är kär i en tjej och hon kallar dig sexig.

Shawn Mendes är en av världens största artister och kämpa med att behålla fötterna på jorden.

Shawn Mendes är en av världens största artister och kämpa med att behålla fötterna på jorden.

Shawn berättar om en äldre tjej som fastnade i hans tankar och som låten Patience handlar om.

– Vi strulade, men nästa dag var så stel på grund av hur ung jag är. Jag blir verkligen osäker tillsammans med äldre personer som beter sig konstigt kring yngre.

Fansens stora kärlek är något som Shawn uppskattar samtidigt som det gör honom utmattad.

– Du är bara en person och du kan inte låta dem ta den personen ifrån dig. För det kommer dem att göra, inte för att vara taskiga, utan för att de älskar dig så mycket. Du måste vara försiktig.

Samtidigt hatar Shawn att vara ensam.

– Människor känner mig men de har ingen aning. Jag kan inte vara bästis med hela världen, jag kan inte bli kär i varenda tjej, jag kan inte vara en storebror till alla. Men jag hatar att vara själv. Jag vill bara ha någon där, någon som kan få mig på bättre tankar bara för en minut.

Trots Justin Biebers diss till Shawn förra året, då han i en intervju sa ”vem är Shawn Mendes?”, så försvarar Shawn honom.

– Människor ser på honom som en viss typ av person. Men egentligen kanske han var samma person hela tiden men ni gav honom inte en chans att visa vem han var. Sluta se negativt på honom, vi blir ju inte sura på rockband som gör samma skit som Justin gör, för det förväntas av dem. Det tycker jag är väldigt frustrerande.

Läs också:
Se alla bilder från Shawn Mendes heta plåtning
Här sjunger Shawn Mendes och Niall Horan en duett
OMG! Shawn Mendes kan tänka sig att dejta ett fan

Källa: Billboard

foto: IBL