Riverdale-mordare-sasong-2

Sex teorier kring vem som är den nya mördaren i Riverdale

I det första avsnittet av Riverdale säsong 2 fick vi svar på flera frågor och vi fick också träffa en ny mördare. Här är några fan-teorier kring vem mördaren skulle kunna vara.

Varning för spoilers!

I det sista avsnittet av den första säsongen av Riverdale fick vi se Fred Andrews bli skjuten. Som tur var fick vi nu veta att han klarade sig men det är fortfarande oklart vem som sköt honom och varför.

Det verkar som att skytten inte var ute efter pengar utan att han faktiskt hade tänkt skjuta Fred. Vi fick också se Miss Grundy bli mördade av en man som verkar vara samma person som sköt Fred. Så vem är den nya mördaren i Riverdale? Här är några teorier.

1. Southside Serpents

Även om Southside Serpents säger att de inte har något med allt detta att göra så kan vi nog inte riktigt utesluta dem ännu. Fred avskedade dem ju faktiskt.

southside-serpents-2

2. Familjen Blossom

Det finns inte så många kvar i familjen Blossom och det verkar som att Penlope Blossom kommer att ligga på sjukhus ett bra tag till vilket gör chansen ganska liten att det är hon. Cheryl har inte heller någon riktig anledning till att skjuta Fred eller mörda Miss Grundy. Vi får dock inte glömma att Blossoms varit involverade i mord tidigare. Ett fan påpekade också att när Fred drömde om bröllopet så var hela familjen Blossom där. Vad kan det betyda?

Blossoms-2

3. Miss Grundys ex-man

I första säsongen fanns det en teori om att det var Miss Grundys ex-man som dödade Jason då han trodde att Jason var Archie. Den visade sig inte vara sann men det skulle kunna vara så att hennes ex-man nu kommit för att hämnas och att det var han som sköt Fred för att plåga Archie.

4. Familjen Lodge

Det är ingen nyhet att familjen Lodge (förutom Veronica) inte gillar Fred. Kanske bestämde sig Hiram för att göra sig av med Fred innan han kom tillbaka eller så kanske Hermonie bestämde sig för att hon inte kunde ha Fred kvar längre.

Lodge-2

5. Mary Andrews

Det låter sjukt men det kan faktiskt vara så att Mary är den som ligger bakom att Fred blev skjuten samt att Miss Grundy blev mördad. Innan Mary lämnade Riverdale försökte hon få Archie att flytta med henne men han sa nej. Kanske bestämde hon sig för att göra av med Fred för att få med sig Archie? Vad hennes anledning till att döda Miss Grundy? Hennes förhållande med Archie.

Mary-andrews 2

6. Hal Cooper

Det känns inte jättetroligt att Bettys pappa skulle vara mördaren här men om vi tänker efter så passar han faktiskt in i beskrivningen av mördaren, vilket gör honom till en kandidat.

Hal-cooper 2

Läs mer:
Här är alla nya karaktärer i Riverdale säsong 2
Riverdale-stjärnan KJ Apa om att aldrig ha haft flickvän
Quiz: Hur mycket kan du om Riverdale?

Foto: The CW