Riverdale-avsnitt-2-sasong-3

Sex tankar och teorier efter andra avsnittet av Riverdale säsong 3

Även i det andra avsnittet av Riverdale säsong 3 hände det en hel del grejer. Nya karaktärer, Gargoyle king och kärleksdrama. Välkommen till Riverdale Recap.

Spoilervarning! Har du inte sett avsnitt 2 av Riverdale säsong 3 borde du inte fortsätta läsa.

Den tredje säsongen av Riverdale är i full gång och även om det bara kommit två avsnitt så har det redan hänt en hel del. I avsnitt 2 fick vi både träffa nya karaktärer, veta mer om Gargoyle king samt se hur Archies liv i fängelset är.

Låt oss gå igenom de största händelserna och alla teorier kring vad som egentligen händer.

gargoyle-king

1. Vem är Gargoyle king?

En av de största händelserna under avsnitt 2 var att Betty och Jughead träffade vad vi antar är Gargoyle king. Den ser ut som ett monster byggt av trä och verkar väldigt oklar. Betty och Jughead verkade inte heller riktigt förstå vad de såg och sprang därifrån. Gargoyle king ser ut att vara något övernaturligt men både Betty och Jughead verkade tro att det var någon som var utklädd och kollar man noga så ser det faktiskt ut som en kostym av något slag. Vem kan gömma sig under den? Vi skulle gissa på Chic, Edgar Evernever eller någon av föräldrarna.

mad-Dog-Riverdale

2. Vad gör Mad Dog egentligen?

Archies räddning i fängelset blev hans cellkompis Mad Dog som verkar vara inblandad i något dåligt. I sin cell hade Mad Dog massa saker som ingen annan har i fängelset. Det verkar som att han fått alla de här sakerna för något som han gjort.

I slutet av avsnitt 2 så säger fängelsedirektören att Archie kommer bli nya Mad Dog, vilket är logiskt sett till att Mad Dog berättade för Archie att fängelset helt plötsligt sagt att hans anhöriga inte fick komma besök, vilket även hände Archie och Veronica.

Så vem är Mad Dog och vad är det han sysslat med? Vår gissning är droger. Om vi minns tillbaka till säsong 2 så såg vi hur Hiram samlade sitt gäng bestående av Ghoulies, Penelope Blossom och Claudius. De pratade då om att öppna ett eget fängelse samt att fortsätta langa droger så gissningsvis är det samma sak som händer på fängelset Archie är på eftersom Hiram har kontakter där.

Vi fick också veta att Mad Dog ska ha dött i ”upploppet” men han var inte där så var är han nu?

Kevin-Moose

3. Kevin och Moose

Både vi och Kevin verkade tro att allt var lugnt mellan honom och Moose nu och att de officiellt var ett par, men så var det inte. Moose fortsätter att dölja vem han är och vi kan nog vänta oss en hel del drama där. Att Joaquin också dykt upp igen kan eventuellt skapa problem.

Foraldrarna-riverdale

4. Kopplingen mellan spelet och föräldrarna

I första avsnittet introducerades vi till spelet som Ben och Dilton spelade och nu fick vi veta lite mer om det. Det verkar vara ett fantasy-spel som utspelar sig i riktiga livet. Dilton dog på grund av spelet, och det är nog tyvärr ingen stor chans att Ben överlevde fallet i slutet. Frågan är bara vad som fick dem att gå så långt?

Vi fick också se föräldrarna samlas för att prata om något som hände för länge sen och det dem pratar om är faktiskt det här spelet. Sedan tidigare vet vi att det kommer ett avsnitt med tillbakablickar från när de vuxna var unga och att det kommer att handla om när de spelade det här spelet. Det verkar som att föräldrarna bara velat glömma spelet så gissningsvis hände det något hemskt när de spelade det också.

Evelyne-Evernever

5. Evelyne

Äntligen har vi fått träffa Evelyne, Edgars dotter. Hon verkar vara intresserad av Betty men utöver det har vi inte fått se så mycket av henne förutom att hon var på plats både när Betty fick ett anfall och när Ethel fick ett. Finns det ett samband?

6. Vattnet

I första avsnittet fick vi se Jughead, Betty, Archie och Veronica bada i sjön där det stod att man inte fick bada. Varför fick vi se den skylten och vad innebär det? Händer allt detta eller är det hallucinationer?

Läs mer:
Sju tankar och teorier efter första avsnittet av Riverdale säsong 3
Vem är Gargoyle King? Riverdale-fansens bästa teorier
En av huvudkaraktärerna kan dö i Riverdale säsong 3

Foto: Netflix