daisy edgar jones I normala människor

Serier med Daisy Edgar-Jones från Normala människor

Hon spelar Marianne i den enormt hyllade serien Normala människor på SVT. Daisy Edgar-Jones, 22, är på allas läppar just nu, och vi vill se mer! Här är 4 andra serier skådespelerskan medverkar i.
10 serier med högsta betyg på IMDb
Slå på ljud

I Normala människor, baserad på Sally Rooneys bästsäljare, får vi följa överklasstjejen Marianne (Daisy Edgar-Jones) som växer upp i samma irländska småstad som arbetarsonen Connell (Paul Mescal). Hon bor i ett stort hus med sin kyliga familj och har på grund av sin passivt aggressiva framtoning inga vänner i skolan. Connell å andra sidan är tystlåten, populär och hyllas för sina insatser i skolans gaeliska fotbollslag. Snart visar det sig att Marianne har besvarade känslor för Connell och en svidande romans tar sin början. I tolv avsnitt får vi följa förhållandets med- och motgångar. 

Serien älskas världen över för sin realistiska skildring av ung kärlek, och skådespelarnas otroliga skicklighet. Kan du liksom vi inte få nog av huvudrollsinnehavaren Daisy Edgar-Jones finns det som tur är en rad andra serier som hon också medverkat i. Se här!

Förbjuden kärlek i Kalla fötter 

Daisy Edgar-Jones i kalla fötter

Daisy Edgar-Jones karaktär blir kär i sin systers kille i Kalla fötter.

Den brittiska komedi/dramaserien Kalla fötter (Cold Feet) kretsar kring tre par i 30-årsåldern och deras liv i Manchester, England. Serien är en riktig långkörare i Storbritannien och har gått i nio säsonger sedan 1997, med ett längre uppehåll i början på 2000-talet.

Daisy dyker 2016 upp i säsong 3 av seriens reboot där hon spelar ett av parens tvillingdotter. Hon har en hemlig crush på sin syster Ellies pojkvän Matthew och försöker hantera känslorna som följer med det. Daisy Edgar-Jones har medverkat i nära 30 avsnitt, det senaste i januari 2020.

Jordens undergång i Världarnas krig

Daisy Edgar-Jones I world of the wars

Daisy Edgar-Jones har en av huvudrollerna i World of the Wars.

Världarnas krig (War of the Worlds) är en drama- och sci-fi-serie baserad på H. G. Wells klassiska bok från 1898. Steven Spielberg har tidigare gjort en långfilm av samma berättelse, då med Tom Cruise och Dakota Fanning i huvudrollerna. Men tillbaka till serien. Den utspelar sig i Frankrike och skildrar hur en grupp människor teamar ihop sig för att klara av livet efter apokalypsen. Daisy spelar karaktären Emily Gresham i åtta avsnitt i säsong 1 från 2019.

Kostymdrama i Gentleman Jack

Daisy Edgar-Jones i gentlemans jack

Daisy Edgar-Jones bär tidstypisk klädsel i Gentleman Jack.

Detta är dramatiseringen av den sanna berättelsen om LGBTQ-aktivisten Anne Lister som försöker påverka historien i sin hemstad Halifax, West Yorkshire. Serien har två säsonger och Daisy syns i rollen som Delia Rawson i två avsnitt, 2019. Självklart bär hon tidstypiska 1800-talskläder i viktoriansk rokoko-stil. Så fint!

Spänning i Tyst vittne

Daisy Edgar-Jones i tyst vittne

Daisy Edgar-Jones karaktär håller kanske tyst om fel saker i Tyst vittne.

Ytterligare en långkörare som nu är uppe i säsong 25 (!) på BBC. I Tyst vittne (Silent Witness) får vi följa ett gäng kriminalteknikers arbete med att säkra bevis i svåra rättsfall. Daisy Edgar-Jones är med i rollen som Jessica Timpson i två avsnitt, Discovery: Part 1 och Discovery: Part 2, från 2017. Hon spelar en läkardotter som gör avgörande iakttagelser vid ett kidnappningsdrama. Men håller hon tyst om viktiga detaljer? Den som tittar på avsnitten får se.

Källa: IMDB

Foto: IMDB, TT

LÄS MER:

10 saker du vill veta om Paul Mescal från Normala människor

5 anledningar att se Normala människor på SVT

Kommer det en andra säsong av Normala människor? Här är allt vi vet