Selena Gomez på premiären av Dolittle.

Selena Gomez öppnar upp om ångesten och relationen med Justin Bieber

Selena Gomez, aktuell med nya albumet Rare, har ett par tuffa år bakom sig och i en öppenhjärtig intervju berättar hon om ångesten och uppbrottet från Justin Bieber.

Sångerskan Selena Gomez hade inte varit aktuell med ny musik på ett bra tag när hon släppte singeln Lose You To Love Me i höstas. Förra veckan släppte hon albumet Rare som direkt gick upp som etta på amerikanska Billboard-listan över mest populära album.

Hela fyra år gick mellan skivsläppen, relativt lång tid i popvärlden, och mycket har också hänt i artistens liv under den perioden. Bland annat har hon genomgått en njurtransplantation, brottats med mental ohälsa och dessutom gått igenom två offentliga uppbrott – ett från Abel Makkonen Tesfay, mer känd som The Weeknd, och det andra från Justin Bieber.

Skrev om exet i Lose You To Love Me

Separationen från Bieber väckte särskilt stor uppmärksamhet och det spekulerades i att låten Lose You To Love Me handlade om Gomez stormiga uppbrott med exet. Som bekant blev paret ihop igen, gjorde slut, och bara två månader senare friade han till modellen Hailey Bieber, som han numera är gift med.

Låtraden ”two months, you replaced us” och ”set fire to my purpose” spekulerades syfta på Bieber, som också släppt en platta med titeln Purpose.

I en intervju med NPR säger Selena Gomez nu rakt ut att låten handlar om exet, och berättar att hon är väldigt stolt över låten och att den numera har en annan betydelse för henne än vad den hade när hon skrev den.

– Jag kände det som att jag inte fick ett respektfullt avslut, och jag hade accepterat det, men jag visste också att jag behövde ett sätt att säga ett par saker som jag önskar att jag hade sagt, säger hon.

Känslomässigt utnyttjad i relationen med Bieber

Hon berättar vidare att hon har blivit starkare av uppbrottet, men också att hon kände sig känslomässigt utnyttjad i relationen.

– Jag var tvungen att hitta ett sätt att förstå det som en vuxen. Och jag var tvungen att förstå de val som jag själv gjorde. Jag vill definitivt inte prata om det här i resten av mitt liv, men jag är stolt över att kunna säga att jag är starkare än jag någonsin varit och att jag har hittat ett sätt att gå igenom det med så mycket grace som möjligt.

Fick nervöst sammanbrott

Sångerskan tog en paus 2018 då hon drabbades av ett nervöst sammanbrott och behandlades på en slags psykiatrisk klinik. I intervjun berättar hon att hon mår mycket bättre nu, men att hon fortfarande får återfall då och då.

– Det är något jag kommer att behöva jobba med. Jag tror inte att man på ett magiskt sätt bara mår bättre. Jag har fortfarande dagar där det är svårt för mig att gå upp ur sängen, eller dagar då jag har ångestattacker. Allt det händer fortfarande, säger hon.

Foto: TT

Läs mer:

Selenas oväntade kärleksbesked – avslöjar detaljer om sin drömpartner

Selena Gomez och Justin Bieber i viral mashup – lyssna på låten här!

Selena Gomez om triangeldramat: ”Tryck inte ner andra kvinnor”