Elefanten Dumbo med sin fjäder.

Se trailern till Disneys otecknade film Dumbo här

Våren 2019 kommer Disneys otecknade version av Dumbo, och den är regisserad av Tim Burton som tidigare gett oss filmer som Miss Peregrines hem för besynnerliga barn, Kalle och Chokladfabriken och Alice i Underlandet. Se trailern här!

Berättelsen om cirkuselefanten Dumbo, vars öron är så stora att han kan flyga med dem, är skriven av författarna Helen Aberson och Harold Pearl. Så tidigt som 1941 producerade Walt Disney den animerade filmen om elefanten och 78 år senare, den 29 mars 2019, kommer den otecknade versionen.

Filmen Dumbo handlar alltså om en liten elefant som föds på en cirkus. Han får namnet Jumbo Jr. Men på grund av sina stora öron retas han och kallas för Dumbo, och i ett försök att skydda sonen blir mamman inlåst och bortförd på grund av våldsamhet. Men det ska visa sig att de stora öronen inte är så dumma ändå – de gör nämligen så att han kan flyga.

Som vi får se i trailern verkar sorg blandas med lycka och spänning, och barnen på cirkusen gör allt för att Dumbo och hans mamma ska kunna återförenas igen.

Regissören bakom filmen är Tim Burton som har gjort sig känd för en rad hyllade och färgsprakande filmer, bland annat Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (2016), Alice i Spegellandet (2016), Alice i Underlandet (2010) och Kalle och Chokladfabriken (2005).

I rollerna ser vi bland annat Danny Devito (Smallfoot), Colin Farrell (Fantastiska vidunder och var man hittar dem) och Eva Green (Miss Peregrines hem för besynnerliga barn).

Se trailern till Dumbo här

Läs mer:

Det kommer en live action Pokémon-film – se trailern här

Se trailern till årets julfilm på Netflix – The Christmas Chronicles

Snart har nya Mary Poppins premiär – se trailern här