Lady Gaga uppträdde i sitt vardagsrum.

Se Lady Gaga och stjärnorna uppträda i sina egna vardagsrum

Lady Gaga, Billie Eilish och Mariah Carey. I dagarna uppträdde stjärnorna i sina vardagsrum för iHeartRadio Living Room Concert for America.

I helgen skulle den årliga musikfesten iHeartRadio Music Awards ha gått av stapeln i Los Angeles. Varje år brukar konserten generera den en stor mängd härliga klipp med liveuppträdanden som även vi som inte var på plats kan se i efterhand på Youtube. På grund av coronapandemin fick årets konsert ställas in, och i dagarna uppträdde de inbokade stjärnorna som planerat – fast hemifrån sina egna vardagsrum istället!

Konserten, som kallades iHeartRadio Living Room Concert for America, var en hyllning till räddningspersonal och ”de som sätter sina liv på spel att hjälpa sina grannar och slåss mot spridningen av viruset”.

Se stjärnorna uppträda i sina vardagsrum

Elton John stod som värd för konserten som sändes på amerikanska Fox TV och hos iHeartMedias radiostationer som går att lyssna på online. Under kvällens gång fick tittarna se stjärnor som Alicia Keys, Billie Eilish, Mariah Carey, Backstreet Boys och Billie Joe Armstrong från Green Day sjunga och uppträda i sina hem.

Innan showerna hade mobiltelefoner och kamerautrustning riggats upp för bild- och ljudupptagning för att ”säkerställa hälsan och säkerheten för alla inblandade”, enligt ett officiellt uttalande som ABC News tagit del av.

Här är ett urval av de många artister som uppträdde!

Lady Gaga satt i bekväma träningskläder och höll ett tal om hur viktigt det är att försöka hitta glädje i den här svåra tiden…

…medan Billie Eilish satt med sin bror Finneas i sin soffa och gjorde en avskalad version av hitlåten Bad Guy.

Mariah Carey sjöng sin 90-talshit Always Be My Baby för tittarna…

…och även Backstreet Boys körde också på nostalgikortet och sjöng I Want It That Way.

Alicia Keys spelade piano och uppträdde med låten Underdog.


Foto: TT

LÄS MER:

Billie Eilish: ”Då är jag ingen kvinna”

Lady Gaga om hur nya albumet hjälpte mot kroniska sjukdomen

Allt vi vet om Lady Gagas pojkvän Michael Polansky