Taylor Swift

Se första bilderna på Taylor Swift som katt i filmen Cats

När musikalen Cats har premiär på bio kommer vi att få se bland andra Taylor Swift, Jennifer Hudson och Idris Elba som katter i päls och morrhår. Vi får också höra den nya låten Beautiful Ghosts från Taylor Swift.

Om du älskar katter, Taylor Swift, musikaler eller bara storslagna filmer i allmänhet har du en riktig högtidsstund att vänta dig i januari 2020. Då har nämligen musikalfilmen Cats premiär och den har en riktigt fet lista med skådisar att skryta med.

Här är allt vi vet om filmen så här långt.

Här är skådespelarna i Cats

Skådespelarrävarna Judi Dench och Ian McKellen ikläder sig roller som två av de äldre katterna medan bland andra Jennifer Hudson, Idris Elba, Francesca Hayward och Jason Derulo svänger mer på svansarna i de sång- och dansnummer som hör till för att göra den till en musikal. James Corden dyker också upp i filmen som ett lite mer komiskt inslag.

I trailern längst ner kan du få se alla i päls och morrhår.

Kanske har du hört musikalens mest kända sång Memory någon gång? Oavsett om du har det eller inte kommer du få höra Jennifer Hudson ta sig an den i den nya filmatiseringen.

Cats regisseras av Tom Cooper som inte är någon nybörjare när det gäller att filmatisera musikaler. Det var nämligen han som låg bakom filmatiseringen av Les Misérables 2012.

Taylor Swifts nya låt Beautiful Ghosts

Mest uppmärksamhet får nog ändå Taylor Swift och hennes kattransformation i filmen. I den nya trailern får man se Taylor som den rödblonda och flörtiga katten Bombalurina. Här kan du ser hur hon ser ut i filmen.

Taylor Swift i filmen Cats.

I filmen sjunger hon bland annat den vackra låten Beautiful Ghosts, en låt som just har släppts. Här nedan finns ett YouTube-klipp med låten i sin helhet.

Beautiful Ghosts är skiven av Taylor Swift tillsammans med musikalernas grand old master Andrew Lloyd Webber och visst kommer den att tilltala både Taylor Swift-fans och musikalälskare.

Då har Cats premiär i Sverige

Filmen kommer att ha internationell premiär 12 december i år, men i Sverige får vi vänta ända till den 17 januari nästa år innan vi kan slå oss ner i biosalongen för lite hårig musikalunderhållning.

Musikalen Cats skrevs av Andrew Lloyd Webber och sattes för första gången upp på scen redan 1981 och spelades sedan oavbrutet i över tjugo år. Den har också satts upp i Sverige flera gånger.

Första gången Cats blev film 1998 gick den direkt till video. Att det har tagit så lång tid för musikalen att bli storfilm är kanske inte så konstigt. Det är inte helt lätt att få människor att se ut som katter på ett trovärdigt sätt, utan man har fått vänta in rätt teknik.

Huruvida man har lyckats den här gången får du avgöra själv. Viss kritik har kommit, till exempel att människokatterna ser ut som demoner och vissa har ställt sig frågande inför varför tjejkatterna fortfarande har bröst.

Foto: Universal Pictures

Läs mer: 

Emilia Clarke är upprörd – folk spoilar Last Christmas

Lady Gaga i ny storfilm om mordet på Gucci