Allt om Storm på lugna gatan - årets julkalender 2018

"Storm på Lugna gatan" – här är första bilderna från julkalendern 2018!

Vad vore julen utan julkalendern på TV? Här är årets satsning – Storm på Lugna gatan!

Det bara två månader kvar tills vi kan börja nedräkningen till julafton på allvar. Och att börja dagen med ett avsnitt av SVT:s julkalender är lika stark tradition som glögg, gran och pepparkakor.

Men vad kommer årets julkalender handla om? FRIDA har tjuvöppnat luckorna och kan avslöja att årets variant heter ”Storm på Lugna gatan” och har lika intressanta skådisar som handling.

SVT:s julkalender 2018

I rollerna: Lena Philipsson, Henrik Johansson, Cecilia Forss, Johan Rheborg, Edvin Ryding, Maja Söderström, Adrian Macéus, Wilma Lidén. Foto: Johan Paulin/Svt

– Julkalendern är en nästan lika självklar tradition som julskinka, det är något väldigt nostalgiskt och mysigt att titta tillsammans hela familjen. Det kommer bli 100 procent julmys, säger Johanna Gårdare, programchef Barnkanalen i ett pressmeddelande.

Skådespelare julkalendern 2018

Årets julkalender är en komedi, där vi bland annat kommer se skådespelare som Cecilia Forss, Henrik Johansson, Johan Rheborg och Lena Philipsson.

Bild från SVT:s julkalender 2018.

Familjen Storm: Henrik Johansson (som pappa Trond), Adrian Macéus (som sonen Leo), Maja Söderström (som dottern Vilja) och Cecilia Forss (som mamma Sanna). FOTO: JOHAN PAULIN / SVT

Familjen Storm består av pappa Trond (som spelas av Henrik Johansson), mamma Sanna (som spelas av Cecilia Forss), dottern Vilja (som spelas av Maja Söderström) och sonen Leo (som spelas av Adrian Macéus). De flyttar till det lilla samhället Järnkroken från stan och bestämmer sig för att ta del av ortens årliga julkamp. Men för att öka sina chanser att vinna måste de få igång ett samarbete mellan de omaka grannarna på Lugna gatan. En uppgift som visar sig vara lättare sagt än gjort.

Skådespelare i SVT:s julkalender 2018.

Yogafamiljen: Eric Stern (Simon), Sofia Ledarp (Malva) och Linus Wahlgren (Sten). Foto: Johan Paulin/ SVT

Några av grannarna på Lugna gatan är yogafamiljen, som består av Simon (som spelas av Eric Stern), Malva (som spelas av (Sofia Ledarp) och Sten (som spelas av Linus Wahlgren).

Wilma Lidén (Evin) och Shima Niavarani (Mika).

Teknikfreakfamiljen Strong: Wilma Lidén (Evin) och Shima Niavarani (Mika). Foto: Johan Paulin/ SVT

Ytterligare två grannar är teknikfreakfamiljen Strong, som består av dottern Evin (som spelas av Wilma Lidén) och mamma Mika (som spelas av Shima Niavarani).

I Järnkroken bor också enstöringen Eskil (som spelas av Johan Rheborg).

Olof Wretling, Lena Philipsson och Edvin Ryding i SVT:s julkalender 2018.

Olof Wretling, Lena Philipsson och Edvin Ryding. Foto: Johan Paulin/ SVT

I det finare området av Järnkroken håller byns egen järnlady Lussan Silfverhielm till med sin familj. Hon spelas av Lena Philipsson och är fru till  Sven Silfverhjelm (som spelas av Olof Wrestling) och mamma till Sylvester Silfverhjelm (som spelas av Edvin Ryding).

Då Lussan stått som segrare i de nio senaste årens julkamper är hon beredd att ta till alla möjliga medel för att ingen ska stå i vägen för hennes tionde.

Vid sidan om julkampen börjar märkliga stölder inträffa i byn och misstankar väcks om tävlingsfusk. Ett mysterium behöver lösas och barnen i byn tar på sig rollen som detektiver och tar på sig uppgiften att rädda julkampen innan julafton står för dörren.

Julkalendern 2018: Storm på Lugna gatan har premiär 1 december 2018 i SVT1 och Barnkanalen.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

Läs också:

Julkalendrar vi minns – från 2000 till idag