Beyonce som Nala

Se Beyoncé för första gången som Nala i Lejonkungen

Ända sedan det blev känt att det skulle komma en helt ny version av Lejonkungen har vi längtat – och peppen blev inte direkt mindre när artisten Beyoncé presenterades som Nala. Nu får vi äntligen höra henne i karaktär. Se första glimten av Beyoncé som Nala här:

Disney satsar stenhårt på nyinspelningar av gamla klassiker – och vi älskar det! Under 2019 har vi fått njuta av nya versioner av bland annat Dumbo och Aladdin, och den 25 juli är det dags för ännu en storslagen filmpremiär. Då visas nämligen Lejonkungen för första gången på vita duken.

Förväntningarna på den nya versionen av Lejonkungen är minst sagt skyhöga, och så har det varit ända sedan Disney meddelade att det skulle göras en nyinspelning av filmen. Och med all rätt, för rollistan är verkligen något utöver det vanliga. Huvudrollen som Simba innehas av rapparen och skådespelaren Donald Glover, mer känd som Childish Gambino, och vid sin sida som Nala har han ingen mindre än världsartisten Beyoncé.

”Omedelbar gåshud”

När Beyoncé presenterades som Nala blev Lejonkungen-fansen som galna – och nu äntligen får vi höra henne i karaktär. I Disneys nysläppta förhandstitt hör vi Queen B för första gången som Nala, och det ger oss gåshud! I teasern, med titel Come home, tar Beyoncé sig an några av Lejonkungens mest minnesvärda repliker. Med varm och mäktig stämma vädjar hon till Simba att komma hem igen och ta plats som kung. Känslan hon förmedlar ger oss rysningar.

När Beyoncé delade teasern på sin Youtube-kanal dröjde det inte länge innan hyllningarna strömmade in i kommentarsfältet.

”När hon sa ’Simba’… omedelbar gåshud”, skriver en.

”Beyoncé är bokstavligt talat perfekt i rollen som Nala. Jag kan inte bärga mig!”, skriver en annan.

Beyonce i Lejonkungen

Beyoncé är rösten till Nala.

”En regissörs dröm att få jobba med”

Regin av Lejonkungen står Jon Favreau för. Samma man som även regisserat 2016 års nyversionen av Djungelboken.

– Det är verkligen en regissörs dröm att få jobba med ett sådant talangfullt team som detta och återuppliva denna klassiska historia, sa han i ett pressmeddelande förra året.

Den 17 juli 2019 har Lejonkungen premiär i Sverige. Filmen släpps på 25-årsjubileet för originalversionen som kom 1994. Genom åren har den gjort ett stort avtryck hos miljoner människor runt om i världen.

Framöver planerar Disney att göra nyinspelningar på en rad gamla klassiker. Efter Lejonkungen och Lady och Lufsen är Mulan näst på tur. Den släpps 2020. Följt efter det kommer nya versioner av 101 dalmatiner, Robin Hood, Snövit, Svärdet i stenen, Peter Pan, Pinocchio, Fantasia, Den lilla sjöjungfrun och Lilo & Stitch. Men först får vi se fram emot 2019 års releaser!

Se hela trailern här:

Läs mer:

Se Beyoncé och Blue Ivy i sina Lejonkungen-outfits

Beyoncé släpper musiken från Lemonade på alla streamingtjänster

Efter Lejonkungen – nu gör Disney spelfilm om Snövit

Av: Agnethe Alm

Foto: Walt Disney Studios, TT/Timothy A. Clary