scar mufasa bror

Chockerande Disney-avslöjandet: Scar och Mufasa är inte bröder

Trodde du att du visste allt om Lejonkungen efter att ha sett klassikern hundra gånger om? Då är det dags att tänka om – för Scar och Mufasa är nämligen inte bröder.

Finns det någon som inte har gråtit till scenen då Mufasa dör i Lejonkungen då hans bror Scar väljer att inte rädda honom när han hänger i livsfara från en klippa? Förmodligen inte. Men vad du kanske inte visste om är att bröderna i själva verket inte alls är bröder, förklarar regissören och producenten Rob Minkoff och Don Hahn.

Sjuka Disney-teorin: Herkules och Ariel är släkt

I filmen kallar Mufasa Scar för sin bror, men egentligen är det bara för att de tillhör samma flock – och inte för att de har blodsband.


Scar och Mufasa är egentligen inte bröder.

– Hela grejen handlade om att vi skulle få med dessa två manliga lejon. I bland finns det flockar som har två manliga lejon vilket utgör en intressant dynamik eftersom de inte är jämställda. Ett lejon kommer alltid hamna i skuggan av de andra, förklarar Don Hahn i intervjun.

Duon förklarar också att de har lämnat en ledtråd i filmen som ska göra att man förstår allt, trots att det är lite krångligt. När Mufasa säger till Scar att han är besviken att han inte kom på Simbas kröning lägger Scar en kommentar som lyder, ”Jag är från den ytliga änden av genpoolen”.

Läs ännu fler spännande Disney-teorier här!

Foto: Disney