Samir & Viktor har slagit världsrekord

Samir & Viktor har slagit världsrekord

Elva konserter i elva olika städer under tre dagar. Det skulle Samir & Viktor göra för att slå världsrekord. Något som de lyckades med i helgen.

Efter att ha tävlat i Melodifestivalen med låten Shuffla bestämde sig Samir & Viktor för att skaffa sig en ny utmaning och den här gången handlade det om ett världsrekord.

Under tre dagar skulle de besöka elva olika städer och göra en konsert i varje stad. Något de gjorde i helgen. Under den korta turnén hann de besöka Uppsala, Eskilstuna, Västerås, Örnsköldsvik, Höga Kusten, Norrköping, Kosta, Linköping, Uddevalla, Göteborg och Gränna.

För Aftonbladet berättar Samir att det tidigare rekordet ska ha varit nio spelningar under tre dagar men det rekordet ska ha gjorts i USA. De jobbar nu för att komma med i Guiness world records, där alla världsrekord skrivs in.

Helt smärtfritt verkar dock inte turnén ha gått. Enligt Aftonbladet ska Samir & Viktors helikopter haft problem med att landa i Kosta då en fotbollsplan där inte var plogad. De fick då flytta konserten till söndagen i stället. På Instagram skriver Samir att runt 30 000 personer sett deras konserter under turnén.

Läs mer:
Samir och Viktor lär sig shuffla inför mello
Video: Då älskar Samir och Viktor varandra som mest…
Här slår Therese Lindgren världsrekord

Foto: IBL