Sabina-Carpenter-thumbs-intervju-2017

Sabrina Carpenter om sociala medier: "Det är svårt att hitta en balans"

17-åriga Sabrina Carpenter har nyligen släppt ett nytt album och hennes senaste singel Thumbs ligger högt på topplistorna. FRIDA har pratat med Sabrina om musik och hur hon balanserar sin skådespelarkarriär med musiken.

De flesta känner nog igen Sabrina Carpenter från Disney Chanel-serien Här är ditt liv Riley där hon spelar Maya Hart. Sabrina har även varit med i tv-serien Orange is the new black och filmen Horns. Men förutom att vara skådespelerska är Sabrina också sångerska och nyligen släppte hon sitt andra album Evolution. Hennes andra singel från skivan är låten Thumbs som ligger högt på topplistorna världen över.

– Att låten och vad den handlar om har hörts av så många i världen är en ära och en prestation som jag är väldigt stolt över och jag är glad att så många tycker om den, säger Sabrina till FRIDA.

I din låt Thumbs sjunger du om att rulla tummarna. Hur ofta gör du det?

– Ärligt talat kan jag inte minnas senast jag rullade tummarna! Budskapet i låten är att inte rulla tummarna så jag försöker undvika att göra det.

Var hittar du inspiration till din musik?

– I allt! Jag tycker att det bästa är att det inte finns några regler när det kommer till det och det är därför jag valde det här yrket. Jag inspireras av människor, förhållanden och känslor. Jag inspireras också av konst som böcker och filmer, samt platser jag besökt och vill besöka.

Hur balanserar du din skådespelarkarriär med din musikkarriär?

– Jag är väldigt lyckligt lottad att det har löst sig av sig självt och att jag får göra båda. Ibland är det mer av det ena vid en specifik tidpunkt och därefter är det mer av det andra och sen är det mer av de andra igen. Det går ganska mycket fram och tillbaka.

Sabrina-carpenter-intervju-2017

Hur skiljer sig ditt nya album Evolution från ditt förra Eyes wide open?

– De är väldigt olika både stilistiskt och genremässigt. Det är mer moget än mitt första album. Jag experimenterade mycket med olika ljud och min röst samt med saker som hände i mitt liv. Evolution är mer jag.

Vad är det sämsta med att vara artist?

– Att veta hur mycket jag ska dela med mig. Vi lever i en värld där du ska dela allting och du glömmer att allting inte behöver delas. Det är svårt att hitta en balans mellan det. Men jag försöker vara så öppen som jag kan.

Vad är det bästa med att vara artist?

– Det bästa är att jag får träffa massa fantastiska människor varje dag och att jag får lära mig av dem.

Har du varit i Sverige?

– Nej, men jag hoppas att jag kan komma i år. Jag ser framemot att träffa alla för ni är så fantastiska. Jag har hört massa bra!

Vet du något om Sverige?

– Du måste lära mig saker! Jag gjorde ett quiz för inte så länge sen där de testade mig på saker. Jag fick ganska många fel men också ganska många rätt.

Vad ser du mest fram emot under 2017?

– Jag ska åka på min första världsturné och det är något jag inte trodde jag skulle göra vid 17-års ålder. Jag ser fram emot att åka världen runt och träffa massa människor från olika länder och sjunga med dem. Det känns alltid så bisarrt att jag kan vara i ett helt annat land och alla sjunger texterna till mina låtar.

Läs mer:
Se bilderna från första dagen på Coachella
28 kändisar som ser exakt likadana ut
11 peppande citat av kändisar som boostar ditt självförtroende

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL