A.D-PLL-2017

Så var det att spela A.D i Pretty little liars – skådisen berättar

I det sista avsnittet av Pretty little liars avslöjades det äntligen vem A.D är. I en intervju med Elle avslöjar nu personen bakom rollen hur det egentligen var. (Varning för spoilers!)

Varning för spoilers!

Efter sju säsonger är nu Pretty little liars över och i det sista avsnitten fick vi många svar vi väntat länge på. I typisk PLL-anda kom det såklart också världens tvist där det avslöjades att A.D var Alex Drake, Spencers hemliga tvilling.

För Elle berättar Troian Bellisario (Spencer/Alex) att hon vetat i ungefär ett år att hon eventuellt skulle spela A.D innan det faktiskt bestämdes. Hon berättar också att det från början bara skulle ha varit fem säsonger men att när de sedan bestämde att det skulle bli sju så behövde de en ny skurk och då passade Alex perfekt.

Troian-bellisario-AD

Troian Bellisario spelade både Spencer och Alex.

Hålla det hemligt

Det var inte många som visste att Spencers hemliga tvilling skulle vara A.D vilket innebar att Troian behövde hålla det hemligt. Inte ens de andra tjejerna visste. För Elle berättar hon att när folk frågade ”vem är A.D?” så brukade hon säga det är jag. Men ingen trodde henne.

Spencer och Alex

Eftersom Alex är uppvuxen i London så behövde Troian använda en brittisk dialekt. Hon berättar att det var jobbigt att behöva byta mellan dialekter och personligheter och efteråt var hon helt slut. För att kunna skilja de olika personerna åt så skapade Troian olika historier runt dem. Hon fick också jobba med en dialekt-coach för att få till sin brittiska.

Första scenen som Alex

Den första scenen som Troian gjorde som Alex var den när Toby skulle åka iväg och Spencer (men egentligen Alex) frågar om hon får kyssa honom. Troian berättar att hon var jättenervös innan för vilken nivå hon skulle lägga sig på. Skulle hon vara tydlig med att hon var en annan eller skulle hon dölja det? I slutändan blev hon nöjd och hon lyckades lura en hel del som trodde att hon faktiskt var Spencer.

Läs mer:
Så slutade Pretty little liars
Test: Vem i Pretty little liars är du?
Pretty little liars kan få en ny spinoff-serie

Foto: Freeform