Luke Perry hyllas av Riverdale-kollegorna

Så sörjer Riverdale-skådisarna Luke Perry – läs fina hälsningarna här!

Riverdalen-stjärnan hyllas av sina kollegor <3

Riverdale-skådisen Luke Perry gick bort 5 mars i sviterna efter en svårt stroke. Luke sörjs av både familj, vänner och fans över hela världen, där kan är känd som både Archies pappa i Riverdale och som 90-talets stora ikon Dylan i tv-serien Beverly Hills 90210. Beverly Hills ska också få en re-make där flera av medlemmarna i orgininalcasten skulle medverka, även Perry var det tänkt. Nu får vi ser hur manusförfattarna löser det.

I Riverdales fall dedikerar man både pågående och kommande säsong till den saknade Luke.

Nu har flera kolleger också brutit tystnaden och visat sin sorg, kärlek och hyllningar till sin bortgångna vän via social medier. Här är några fina exempel:

KJ Apas hälsning till Luke Perry

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

”Vila i frid, bro” skriver KJ tillsammans med en fin bild på Luke.

Cole Sprouse: ”Han var en bra man”

Cole Sprouse, även han kollega från Riverdale, fick frågan om Luke Perrys bortgång av Entertainment Tonight. ”Han var en bra man och har är väldigt saknad”, svarade han då.

Camilla Mendes: ”Han tog hand om oss alla”

”Han tog hand om oss alla. En väldigt äkta person som tyckte om att dela med sig av sina kunskaper. Han hade en helande närvaro: han fick dig att känna dig bekväm och trygg. Jag kommer aldrig glömma den stora chocken och sorgen vi kände när vi fick beskedet om hans död. Vi förlorade en kär vän. Min hjärta värker för hans familj och alla som hade nöjet att känna honom. Vila i frid Luke. Trots att du inte längre är här så vi kan kramas så minns jag värmen från dina armar. När jag tänker på dig kommer jag alltid minnas den känslan”.

Madelaine Petsch: ”Jag kommer sakna dina pussar på min panna”

”Luke, jag är så glad att jag kommit dig så nära. Du var verkligen ljuset i våra liv, den mest generösa och vänligaste själen jag någon sin mött. Sedan första dagen på den här showen har du varit som en mentor för mig. Tack för att du lärt mig saker om branschen, om vikten av att vara snäll och värdera familj och vänner. Du var så bra på det. Jag älskar dig Luke och jag kommer sakna dina pussar på min panna.”

Lili Reinhart: ”Jag tänker på hans familj”

”Jag tycker det är svårt att förstå att han inte längre är här och att vi inte kan ta del av hans kramar, klokhet och snällhet. Jag tänker på hans familj. Hans barn. Jag ber för att de ska kunna bli hela igen och komma över den här fruktansvärda förlusten”.

Senare skrev Lili även den här dikten på sin instagram story:

”It’s strange to see the world move on. When someone you love, gets taken from you. And the small circumference surrounding you is stuck. Frozen in a moment. Of loss. And shock. Yet the people passing you are moving at full speed. Did they not feel the earth shake? Or slow?

Can they hear the thoughts screaming in my head? His name. His face. Memories. Flashes. Of a friend. A lost friend. We always expect the earth to stand still. For the universe to grieve the loved ones we have lost along with us. But it keeps moving. Maybe as a sign that we should too. The movement of strangers, like a wave, taking us with them.

So we ebb and flow with the passage of others, coasting off their energy and conserving our own. Because it’s too hard to give anything right now. To anyone. Except him. The one we’ve lost. And I pray that he’s silently moving in tandem with us. Guiding us through the waves even when we can’t swim.”

Mädchen Amick: ”Jag kommer älska dig för evigt Luke”

Mädchen Amick hyllar Luke Perry

”Jag är helt förkrossad över att vi förlorat en så otroligt speciell person. Luke har verkligen blivit en fin vän för mig. Vi skrattade. Vi grät. Vi delade våra värsta upplevelser från branschen. Vi delade hur stolta vi var som föräldrar. Han ställde alltid upp för mig när jag behövde det, oavsett vad. Jag är så tacksam för tiden vi fick tillsammans. Han var en otroligt kärleksfull och generös man. Mina tankar går till hans familj. Jag kommer älska dig för evigt Luke”

Mädchen bad också fans och media att respektera Lukes familj och låta dem vara i fred med sin sorg.

Vanessa Morgan: ”Jag har svårt att förstå att det här är på riktigt”

”Luke, varje gång jag såg dig på jobbet var du som en solstråle. Med ett brett leende sa du alltid ”hej hjärtat”. Jag har fortfarande svårt att förstå att det här är på riktigt. Du var så ödmjuk och snäll mot alla omkring dig. Du gav alltid så bra råd. Tack för att du var så snäll, mitt hjärta är sönder. Vila i frid, ängel vi älskar dig”, skrev hon på Instagram.

Casey Cott: ”Vi hade så kul”

”Jag är helt förkrossad. Luke har tagit hand om mig sedan jag blev en del av gänget och fick mig att känna mig trygg. Han var den mest generösa, kloka och snällaste person jag mött. Han gav alla kärlek och vi hade så kul tillsammans. Jag ber för hans familj”, skrev han på Instagram.

Molly Ringwald: ”Jag kommer sakna dig så mycket”

Archie-Mamma-Riverdale

Archies mamma Mary spelas av Molly Ringwald.

Molly twittrade: ”Mitt hjärta har gått sönder. Jag kommer sakna dig så mycket Luke Perry. Jag sänder alla mina tankar och min kärlek till din familj”

Läs också:

Serien, skådisarna och skvallret: ALLT om Riverdale