Recap av Riverdale The Wicked little Town

Så har du aldrig sett Kevin Keller i Riverdale förut

I senaste avsnittet av Riverdale riktas strålkastarljuset mot Kevin Keller, som mot rektorn Honeys vilja, gör det oväntade. Här kommer en recap av Chapter 74: Wicked Little Town!

Som vi har längtat! Äntligen är Riverdale tillbaka igen efter corona-avbrottet. Det var egentligen tänkt att avsnittet skulle finnas tillgängligt redan den 9 april, men den 2 april skrev serie-skaparen, Roberto Aguirre-Sacasa, på Instagram att det kommer ett musikalavsnitt den 15 april istället (som släpps den 16:e i Sverige).

Recap av Wicked Little Town

Om du inte har hunnit se avsnittet, The Wicked Little Town, borde du sluta läsa. För i det senaste avsnittet får vi nämligen se en helt ny sida av Kevin! I ett möte med rektor Honey, föreslår Kevin att eleverna ska sätta upp skolmusikalen Hedwig And The Angry Inch, som handlar om tyska Hansel som blir kär i en amerikansk man. Men för att Hansel och hans kärlek ska kunna gifta sig och flytta till USA ihop, måste Hansel byta kön. Könstransplantion misslyckas och kvar blir en missbildning som Hansel kallar för ”the angry inch”.

Mr Honey säger att musikalen inte är lämplig för elever eller familjer. Kevin står på sig och börjar sjunga musikallåten Random Number Generation tillsammans med de andra Riverdale-skådisarna. Men Mr. Honey är envis och hotar Kevin med att ta ifrån hans roll som musikalens regissör – om Kevin inte ändrar sig.

Lite senare i avsnittet får vi ett tydligt svar från Kevin sida. Utklädd till transvestiten Hedwig från Hedwig And The Angry Inch dyker han upp i skolan med en blond peruk och med de längsta lösögonfransar jag sett. Han uppträder Tear Me Down inför jublande skolelever och gör succé.

Casey Scott hyllas i musikalavsnittet

Kevins succé sprider sig även till verkligheten där skådespelaren Casey Scott hyllas. Seriens skapare, Roberto Aguirre-Sacasa, skriver ”Casey Scott är helt fantastisk som rollen Hedvig i Riverdale-avsnittet”.

Och Casey själv har sagt att pressen har varit stor under inspelningen av musikalavsnittet.

”Du känner ett större ansvar när du har en bärande roll i avsnittet. Det är som basketlag där jag har bollen och det är min tur att skjuta. Men jag älskar att få ta emot det ansvaret när någon passar den till mig” säger han till TeenVouge.

Läs mer: 

Outer Banks – för dig som älskar The O.C. och Riverdale

Så gamla är Riverdale-stjärnorna egentligen

Test: Vilken Riverdale-karaktär borde du kyssa?

Foto: The CW