Så gick det för stjärnorna efter Melodifestivalen

Så gick det för stjärnorna efter Melodifestivalen

Vi har sett dem skratta, sjunga och gråta. Men hur mådde egentligen stjärnorna under Melodifestivalen? Och vad hände efteråt? Vi tog reda på svaret!


Anna Bergendahls fiasko

Med This is my life vann Anna Bergendahl Melodifestivalen 2010. När hon kvalade in med låten i Eurovision blev rubrikerna ”fiasko” i media efter att hon blivit utslagen och inte kommit till final. Något som knäckte henne. Efteråt tog Anna ett steg tillbaka från musiken för att fokusera på läkarstudier i Örebro och för att jobba för FN. Under 2018 är hon åter tillbaka med musiken och ett nytt album.


Eric Saade slog igenom
Eric Saade hade tidigare varit med i ett pojkband och synts på Disney channel men det var i Melodifestivalen han fick sitt stora genombrott. Han slog igenom med Manboy 2010 och blev snabbt en favorit. 2011 tog sig Saade och bidraget Popular hela vägen till segern i Melodifestivalen. Under 2017 var Saade med i programmet Så mycket bättre och levererade ett antal hits efter programmet.


Robin Stjernberg blev låtskrivare

Robin Stjernberg började sin karriär i Idol, men det var i Melodifestivalen han fick ett riktigt lyft när han vann med låten You. Robin har bland annat släppt låten Thunderbolt 2014, som var ett samarbete med artisten Flo Rida. Men främst har han satsat på låtskrivarkarriären och skrev 2017 Robin Bengtssons vinnarlåt I Can’t Go On.


Frans Jeppson Wall blev utbränd
Frans Jeppson Wall blev känd redan som sjuåring när han sjöng låten om Zlatan. Många blev chockade när han 2016 dök upp i Melodifestivalen med låten If i were sorry och tog hem hela tävlingen. Efter Eurovision släppte Frans en singel och åkte på turné. Men all uppmärksamhet blev för mycket för stjärnan.

– När man är mitt uppe i bubblan och det är Melodifestivalen och Eurovisionen 24/7 då är det

stressigt. Jag blev lite utbränd. Efter att jag kom tillbaka till skolan tog det två dagar så blev jag väldigt sjuk, sa Frans till Sveriges radio.


ISA fick en depression
Isa Tengblad slog igenom som 16-åring i Melodifestivalen med låten Dont stop. När ISA 2016 testade igen gick det inte vägen och hon kom inte till final. Det tog hårt på henne och hon blev deprimerad.

– Det trappades upp under många år, jag började få större och större krav på mig själv. När

det inte gick vägen i Melodifestivalen så kändes allt väldigt tufft. Jag fick en depression och kände att det skulle ta lång tid att ta mig ur den, säger hon till Frida.

Nu har ISA kommit tillbaka och har startat egna skivbolaget Licious music.


Wiktoria blev folkkär

Kort innan Wiktoria debuterade i Melodifestivalen 2016 hade hon upptäckts av Anton Ewalds manager. Hon var helt okänd för svenska folket med de tog henne till sina hjärtan med låtarna Save Me och As I lay me down. Efter Mello har Wiktoria uppträtt i Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg, varit Rockbjörnen-nominerad och medverkat i Diggiloo-turnén.


Robin Bengtsson öppnade barbershop

Under 2008 var Robin Bengtsson med i Idol och efter programmets slut lanserades han som både Robin B och B Robin. Efter att ha varit med i Melodifestivalen två gånger och vunnit en av gångerna så har Robin nu bytt bana helt. Tillsammans med Alcazar-sångerskan Tess Merkels make Kenny Solomons driver han nu en barbershop där man kan frisera sin mustasch och sitt skägg.


The Fooo Conspiracy satsade på solokarriärer

Det började som en framgångssaga 2013 med The Fooo. Senare hette bandet The Fooo Conspiracy och efter det FO&O. De chockade fansen och berättade att de bara var tre medlemmar av fyra kvar under Melodifestivalen 2016. Efter Mello kom nästa chock: bandet tog en paus. I stället för att fortsätta sin karriär tillsammans så satsar nu Omar Rudberg, Oscar Enestad och Felix Sandman på solokarriärer.


Dolly style bytte ut medlemmarna
Dolly Style bildades sommaren 2014 och vid Melodifestivalen 2015 medverkade gruppen i första deltävlingen med låten Hello Hi. Vad många inte vet är att gruppen sedan bytte medlemmar helt. Bara några månader efter Melodifestivalen meddelade gruppen att alla medlemmar slutar. Gruppen fick nya medlemmarna Holly (Alexandra Salomonsson) Molly (Mikaela Samuelsson) och Polly (Marielle Myhrberg) som 2016 deltog i Melodifestivalen med låten Rollercoaster.

Läs mer!
Test: Hur mycket kan du om Melodifestivalen?
10 stunder från Melodifestivalen vi aldrig glömmer
Nu ändrar Melodifestivalen poängsystemet – tittarna får mer makt

Källa: gp.se, expressen.se, sverigesradio.se

Foto: IBL, Stella pictures