One Direction firar 10 år

Så firade One Direction sitt 10-årsjubileum

Torsdagen den 23 juli fyllde det tidigare pojkbandet, One Direction, tio år. Så hur firade Liam Payne, Louis Tomlinson, Harry Styles, Niall Horan och Zayn Malik den speciella dagen? FRIDA har svaret!

Det har gått tio år sedan pojkbandet One Direction bildades i tv-programmet The X Factor.

I samband med jubileet, som ägde rum den 23 juli 2020, delade bandet en video på sin Youtube-kanal. I den får vi följa deras resa från att vara en grupp busiga tonåringar till att bli världsstjärnor.

– Vi hade inte varit någonting utan våra fans, berättar de i videon.

Se klippet 10 Years of One Direction här!

De tidigare bandmedlemmarna Liam Payne, Louis Tomlinson, Harry Styles och Niall Horan uppmärksammade dagen på sociala medier.

Liam Payne: ”Hade ingen aning om vad vi gav oss in i”

På Instagram delade Liam en bild på ett sms från dagen då bandet bildades.

”Vilken resa… Jag hade ingen aning om vad vi gav oss in i när jag messade min pappa för tio år sedan. Tack alla ni för att ha stöttat oss under tio års tid och tack killar för att vi delar #10YearsOfOneDirection” tillsammans, skriver han.

Louis Tomlinson: ”Så många fantastiska minnen”

Även Louis uppmärksammade jubileet på sitt Instakonto:

”Vårt första foto ihop. Tillsammans delar vi så många fantastiska minnen. Jag fattar inte att det redan har gått tio år. Jag ser med stolthet tillbaka tiden vi haft. Tack för allt grabbar och kärlek till alla fans”.

Harry Styles: ”Är evigt tacksam”

”Det är svårt att utrycka sig i ord hur över hur tacksam jag är för allt som har hänt de senaste tio åren. Jag har sett saker och platser som jag bara kunnat drömma om under min uppväxt. Jag har haft nöjet att träffa och arbeta med några av de mest otroliga människorna och fått vänner för livet. Inget av detta hade hänt utan det stöd ni har gett mig på vägen. Och för det är jag evigt tacksam. Jag kan bara inte förstå att det har gått tio år. Jag vill tacka vårt crew, vårt team och alla andra som hjälpt oss på vägens gång. Till alla fans, jag älskar er, och jag tackar er av hela mitt hjärta. Ni gjorde allt och ni ändrade allt. Och slutligen … till killarna, jag älskar er så mycket, och jag hade inte kunnat varit stoltare över allt vi åstadkom tillsammans”, skriver Harry på Instagram.

Niall Horan: ”Det var ofattbart!”

Niall passade också på att tacka fansen:

”När jag träffade dessa fyra herrar hade jag ingen aning om vad vi en dag skulle komma att åstadkomma. Vi delar så många otroliga minnen ihop. Vi blev älskade av miljontals fans över hela världen, det var helt ofattbart! Den tiden är en så viktig del av våra liv och det kommer den alltid att vara det. Skål för oss killar och tack till alla er fina människor som har stöttat oss under de senaste tio åren” skriver Niall Horan.

Zayn Maliks frånvaro under 10-årsdagen

Den enda medlemmen som inte verkar ha uppmärksammat One Directions tio-jubileum är Zayn Malik. Han hoppade av bandet redan 2015 (året innan One Direction splittrades helt). Ingen vet varför han har valt att inte fira dagen. Trots sin frånvaro i sociala medier kan vi gissa att den tiden ändå har en stor betydelse för honom.

”Jag kan ärligt säga att jag är stolt över en hel del saker från tiden med One Direction. Jag inte säker på att folk har insett det, men det är jag. Jag har minnessaker – platinaskivor vi fick för varje album – i hela mitt hus. Jag har en vägg tillägnad för att visa upp dem. One Direction var en otrolig upplevelse, och det är en del av mig, en del av min historia, och jag kommer aldrig att förneka den delen av mitt liv”, skrev han i sin självbiografi Zayn, som utkom 2016.

Hans syster, Sasha Malik, har däremot hyllat dagen. På Twitter skriver hon:

Läs mer: 

Quiz: Är du en riktig expert på One Direction?

Gigi Hadid bekräftar – väntar barn med Zayn Malik

Liam Payne om bråket mellan Harry Styles och Zayn