Marcus-martinus-konsert-globen-recension

Så bra var Marcus & Martinus andra konsert – låt för låt

Idag uppträdde Marcus och Martinus för ett utsålt Globen två gånger. FRIDAs reporter Sara recenserar här Marcus & Martinus andra konsert – låt för låt.

Idag uppträdde Marcus & Martinus två gånger i Globen under sin turné Together. Båda konserterna var utsålda och FRIDA var på plats under den andra konserten. Så här bra var Marcus och Martinus – låt för låt.

One more second
Omdöme: Marcus och Martinus höll inte tillbaka och gick all in redan i första låten. Det hela började med en nedräkning från tio. Fansen skrek och när nedräkningen var nere på ett så flög killarna upp ur golvet på scenen. Därefter drog låten One more second igång. Energin gick att ta på i Globen och fansen skrek som aldrig förr.
Betyg: FFFF

Hei
Omdöme: Därefter tog Marcus & Martinus fram en gammal favorit från deras första album. Killarna flörtade med publiken som blev helt tokiga. Även om Hei inte är killarnas bästa låt så bjöd de på en show och använde hela scenen för att bland annat vinka till fansen.
Betyg: FFF

Bae
Omdöme: Bae är definitivt en av killarnas bästa låtar (min personliga favorit!) och här visade de verkligen vad de går för. Publiken sjöng med i hela refrängen och tillsammans med dansarna bjöd Marcus och Martinus på en grym show.
Betyg: FFFFF

Without you
Omdöme: Without you är en av killarnas mer lugna låtar och här visade de verkligen upp sina röster. Låten är stark och det här uppträdandet krossade definitivt många hjärtan ikväll.
Betyg: FFFF+

I don’t wanna fall in love
Omdöme: Efter att ha fått hela Globen att göra vågen så drar killarna igång låten I don’t wanna fall in love. Det här är en av killarnas låtar som det helt enkelt inte går att INTE dansa till, vilket Globen förstått. Marcus och Martinus bjöd på härliga moves och fick med sig hela publiken.
Betyg: FFFF

Light it up (Samantha J)
Omdöme: Marcus och Martinus rent ut sagt tände eld på scenen och fick i gång publiken under den här låten. Att Samantha J dessutom joinade killarna på scen gjorde låten ännu bättre.
Betyg: FFFF+

Ekko
Omdöme: När Marcus & Martinus drog igång låten Ekko så blev publiken galen. Låten blev väldigt speciell när det sprutades konfetti och ett gitarr-solo tillsammans trumpeter drog igång på scenen.
Betyg: FFF

Heartbeat
Omdöme: Marcus och Martinus började med att säga Heartbeat är en av deras favoritlåtar och därefter tog de plats på scenen på varsin stol. Hela Globen lyste med hjälp av allas mobiltelefoner. Den här lugna låten fick ikväll allas hjärtan att slå ett extra slag.
Betyg: FFFF+

Love yourself
Omdöme: Martinus sätter sig vid ett piano själv på scenen och sjunger en avskalad version av Justin Biebers låt Love yourself. Här visar Martinus verkligen upp sin röst och bjöd oss på en version som definitivt kan jämföras med Justins.
Betyg: FFFFF

Plystre på deg
Omdöme: Kvällens bästa låt var nog ändå Plystre på deg. Martinus fortsatte vid pianot och sjöng en lugn version av låten. Han fick därefter sällskap av Marcus och de båda visade upp sina röster. När låten därefter gick över i den peppiga låten den är, blev publiken helt galen och vi fick verkligen se att Marcus och Martinus kan göra allt.
Betyg: FFFFF

Slalom
Omdöme: Kvällens mest oväntade låt var definitivt Slalom men publiken var helt med på det. Ordet slalom ekade i Globen och kommer nog sitta på hjärnan ett tag framöver.
Betyg: FFF

To dråper vann
Omdöme: Vi fick se några korta videoklipp från killarnas resa, från början till var de är idag. Därefter drog de igång låten som det hela började med – To dråper vann. De fick med sig hela publiken som gungade i takt med låten.
Betyg: FFF

Together
Omdöme: Låten Together handlar om att Marcus och Martinus alltid har varit tillsammans och deras relation till fansen. De bjöd på en coolt dansnummer och hade även massa bilder på fans i bakgrunden. Även om de ibland tappade bort sig lite i dansen så gjorde de allt med ett leende.
Betyg: FFF

Go where you go
Omdöme: Efter den lite lugnare låten Together drogs energin upp när killarna körde Go where you go. På scen hade Marcus och Martinus ett fantastiskt dansteam med sig som bland annat bjöd på volter. Marcus och Martinus själva stod knappt still och dansade runt på scenen.
Betyg: FFF+

Ei som deg
Omdöme: Till låten Ei som deg bjöd Marcus och Martinus på ännu ett dansnummer. Vatten hamnade på scenen som Marcus (medan han sjöng) torkade upp. Publiken hoppade och skrek medan Marcus och Martinus skämtade med varandra och såg ut att ha riktigt kul tillsammans.
Betyg: FFF

Girls
Omdöme: När den sista låten gick igång så sjöng hela publiken med. Även om Marcus och Martinus fått med sig publiken i varje låt de sjungit så fick de dem nu att koka över. Särskilt när de båda bestämmer sig för att springa ner i publikhavet.
Betyg: FFFF+

Elektrisk (Katastrofe)
Omdöme: Som extranummer kom låten som hela Globen väntat på. Publiken var direkt med på vad som hände och de kunde varenda ord. Även om man kan tänka sig att Marcus och Martinus ska ha tröttnat på låten så levererar de på alla plan. När Katastrofe dessutom intog scenen så kändes det som att hela Globen skulle explodera. Globen var elektrisk ikväll.
Betyg: FFFFF+

Sammanfattning:

Att Marcus och Martinus kan sjunga och dansa visste vi sedan innan men ikväll visade de att de är mer än ett par tvillingar från Norge, ikväll var de stjärnor. De charmade publiken med sina roliga moves och bjöd på sig själva hela konserten igenom. I de lugna låtarna fick vi höra vilka röster killarna har och i de mer peppiga låtarna bjöd de på häftiga dansnummer. Globen var fylld av kärlek ikväll.

Läs mer:
Quiz: Hur mycket kan du om Marcus & Martinus låtar?
Så långa är Marcus & Martinus nu
Marcus & Martinus: ”Vi är väldigt olika”

Foto: Ola Axman/IBL