Så bra var Justin Biebers andra konsert i Sverige

Så bra var Justin Biebers andra konsert i Sverige

Om du var på Justin Biebers konsert under torsdagen är jag ledsen att behöva säga det här, men fredagens konsert var på en helt annan nivå. FRIDA-Terese recenserar Justin Biebers andra konsert i Sverige.

Arenan kokar och taket lyfter när Justin Bieber kommer upp i en glasbur ur golvet till tonerna av Mark my words. Efter att ha varit på plats även under gårdagens konsert fanns oroskänslorna över kvällens spelning: Hur mår Justin egentligen? Borde han inte bara ta första bästa flyg hem och vara ledig några månader? Det var det hans ansiktsuttryck visade att han ville igår.

Även i Norge och Finland, där han spelade innan Sverige, har recensionerna varit svaga och tytt på att Justin pliktskyldigt gör sitt jobb på scenen men inte så mycket mer. Men redan under kvällens andra låt Where are ü now märks det att Bieber är betydligt mer taggad än tidigare – och publiken är med honom.

Läs mer: Så bra var Justins konsert — låt för låt

Justin gör ingen hemlighet av att stora delar av konserten är playback. Han anstränger sig inte ens för att hålla mikrofonen mot munnen utan tar mer upp den när han känner för det. Det är däremot ingen ovanlighet att artister kör playback under stora arenaspelningar och med tanke på Justins många dansnummer är han förlåten. Inte minst av publiken som verkar mer än nöjda över showen han bjuder på.

Vill man lyssna på Justins röst är det i de akustiska versionerna av Cold water och Love yourself som den kommer fram som bäst. Han avslutar även sessionen med improviserat gitarrplock och flera leenden. Igår log Justin bara en gång på scenen, när han nämnde sin svenska tränare som fanns i publiken, men idag får publiken njuta av en betydligt gladare Justin.

No sense, Hold tight och No pressure kommer efter varandra och den delen av konserten känns segast. Kanske för att en större del av publiken inte har koll på låtarna. Men dem ger Justin ändå en chans att visa upp sin nya musik och vilken riktning han vill ta med den.

Efter en 20 minuter lång paus är han tillbaka och innan Children frågar han om det finns några barn därute, pekar på någon i publiken och säger ”Du är typ 30 år gammal, ta ner handen” följt av ett leende. Publiken är en del av hans upplevelse ikväll, igår kändes det inte som att han såg att det faktiskt fanns andra i arenan.

När stämningen är på topp är det någon i publiken som kastar upp någonting på Justin vilket får honom att tystna och, helt förklarligt, bli irriterad (SLUTA kasta upp saker på scenen, okej?!). Han säger ingenting om det utan går vidare till nästa låt, Let me love you.

Konserten avslutas med de starkaste låtarna så som What do you mean, Baby och Sorry. Det är omöjligt att sitta still och det är inte svårt att förstå varför Justin är den världsstjärna han är.

Det är en otroligt tacksam publik på plats som förmodligen skulle varit överlyckliga även om Bieber bara hade suttit stilla på scenen i en och en halv timme. Men den här gången var det inte bara publiken som älskade att vara i arenan, Justin Bieber verkade trivas ganska bra också.

Läs mer:
Mona Berntsen har drömjobbet – som Justin Biebers dansare
Quiz: Hur mycket kan du om Justin Biebers låtar?
Just nu: Justin Bieber ber om ursäkt till fansen