Skådisarna i Vänner

Så blir specialavsnittet av Vänner – allt om återföreningen

HBO Max släpper nu nya detaljer kring specialavsnittet av tv-serien Vänner. Och det blir inte riktigt som fansen hade tänkt sig. ”Vi vill göra det väldigt klart att det här handlar inte om något nytt avsnitt till serien”, meddelar man.

Redan i höstas började rykten florera om en eventuell återförening av det gamla Vänner-gänget. Skådespelerskan Jennifer Aniston avslöjade sedan nyheten genom att publicera en bild på Instagram med texten ”Det händer…”.

https://www.instagram.com/p/B82FMKcBKHL/

I inlägget taggade hon sina skådespelarkollegor Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer, samt den nya streamingtjänsten HBO Max.

Återföreningen av Vänner skjuts upp

Enligt ett pressmeddelande ska man skapa ett specialavsnitt av kultserien där samtliga skådespelare kommer att dyka upp igen.

– Jag antar att vi kan kalla avsnittet ”Den där alla återförenas”. Vi kommer att nämligen att återse med David, Jennifer, Courteney, Matt, Lisa och Matthew i en HBO-special tillsammans med hela Vänner-katalogen, sa Kevin Reilly, innehållschef för HBO Max.

Planen var från början att det nya specialavsnittet skulle släppas i maj, men på grund av Corona har inspelningarna fått skjutas upp. I nuläget är det oklart när allt kan dra igång.

HBO Max nya ord om specialavsnittet

Än så länge har mycket kring återföreningen och avsnittet varit hemligt. Efter att det stod klart att det hela skulle skjutas upp har ingen mer information släppts, något som gjort fansen oroliga. Nu meddelar HBO Max att fansen inte behöver oroa sig alls.

”Både cast och produktion ser väldigt mycket fram emot att göra det här fortfarande”, skriver de i ett pressmeddelande.

I samma meddelande reder de också ut en del oklarheter och förklarar mer ingående hur avsnittet kommer att utformas. Och det ser inte ut som fansen först trodde.

”Vi vill göra det väldigt klart att det här handlar inte om något nytt avsnitt till serien. Skådespelarna kommer att vara sig själva, inte sina karaktärer”, skriver de.

Vänner-skådisarnas möten inför återföreningen

Enligt tidningen  The Sun ska Courtney Cox ha varit den som drog ihop ett möte digitalt med alla skådespelare när det stod klart att inspelningen skulle bli uppskjuten. Där ska de ha pratat idéer till avsnittet i nästan två timmar tillsammans med producenterna. Det hela filmades och kan nu komma att användas i specialavsnittet.

– De hade så kul ihop, och det finns så mycket roligt material där som de hoppas kan sändas som antingen lite teasers till vad som komma skall, eller till och med som ett enskilt specialavsnitt, säger en källa till The Sun.

Dessutom har Vänner-gänget haft dagliga möten online den senaste tiden för att hålla uppe kontakten.

– Jennifer Aniston, som är den mest upptagna av de sex, har försäkrat dem om att hon kommer göra allt hon kan för att de inte ska behöva vänta i flera månader med att filma återföreningen, säger källan.

Foto: Warner Bros, TT

LÄS MER: 

Nu finns en Vänner-version av klassiska spelet Vem där?

Återföreningen av Vänner skjuts upp på grund av corona

Sanningen om Joey och Rachels romans i Vänner